Menu
Sadio Mané scoret ledermålet da Senegal slo Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale. Her er han i en tidligere kamp i turneringen. Foto: Sunday Alamba, AP / NTB

Mané sendte Senegal til kvartfinale tross hodesmell – Kapp Verde utslått med ni mann

Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

Av NTB | 25.01.2022 19:21:09

sport: Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt med et flott skudd etter at et hjørnespark ikke ble ordentlig klarert.

Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt (for en stempling), Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané i kamp om en langpasning. Keeperen fikk selv en stygg smell i hodet og hadde allerede gått av banen da dommeren trakk opp det røde kortet.

Selvsagt var det Mané som sto for den. Han hadde herjet med Kapp Verde gjennom kampen og hadde et stolpetreff allerede etter 40 sekunder. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lenge nok til å score ledermålet, men så måtte han ut, med opphovnet ansikt.

Kampen levde helt til overtiden, da Bamba Dieng satte inn 2-0 på en kontring. Det var Dieng som kom inn for Mané.

Kapp Verde-duoen Willis Furtado (Jerv) og Nenass (Aalesund) ble sittende på benken kampen ut.

Før avspark var det ett minutts stillhet for ofrene for publikumstragdien før mandagens kamp mellom Kamerun og Komorene. Åtte mennesker døde i trengselen som oppsto.

Kapp Verde byttet inn Marcio da Rosa, som til daglig spiller i portugisisk 3. divisjon, men han holdt nullen bare noen få minutter. Scoringen var Senegals første på 243 minutter, etter at laget var uten scoring i sine to siste gruppekamper.

Senegal håper å bli afrikamester for første gang, etter to finaletap som best tidligere. Laget møter Mali eller Ekvatorial-Guinea i kvartfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: