Menu
Sadio Mané scoret ledermålet da Senegal slo Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale. Her er han i en tidligere kamp i turneringen. Foto: Sunday Alamba, AP / NTB

Mané sendte Senegal til kvartfinale – trolig med hjernerystelse

Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

Av NTB | 25.01.2022 20:21:08

sport: Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt med et flott skudd etter at et hjørnespark ikke ble ordentlig klarert. Det gjorde han etter at han noen minutter tidligere trolig pådro seg hjernerystelse.

Det stilles spørsmål ved at han fikk spille videre i over et kvarter før han omsider ble byttet ut.

Kapp Verde ble redusert til ni mann da først midtbaneankeret Patrick Andrade og så keeper Vozinha ble sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt for en stempling, Vozinha i det 57. for å ha skallet med Mané i kamp om ballen, begge etter VAR-inngripen.

Begge ble liggende etter det stygge sammenstøtet mellom Vozinha og Mané. Keeperen sjanglet omkring etter at han kom seg på beina og ble tatt av banen før dommeren trakk opp det røde kortet.

Mané var også åpenbart ør i hodet etter sammenstøtet, men han fikk spille videre.

Scoringen var Senegals første på 243 minutter, etter at laget var uten scoring i sine to siste gruppekamper.

Selvsagt var det Mané som sto for den. Han hadde herjet med Kapp Verde gjennom kampen og hadde et stolpetreff allerede etter 40 sekunder. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lenge nok til å score ledermålet, men så måtte han ut, med opphovnet ansikt.

Kampen levde helt til overtiden, da Bamba Dieng satte inn 2-0 på en kontring. Det var Dieng som kom inn for Mané.

Kapp Verde-duoen Willis Furtado (Jerv) og Nenass (Aalesund) ble sittende på benken kampen ut.

Før avspark var det ett minutts stillhet for ofrene for publikumstragdien før mandagens kamp mellom Kamerun og Komorene. Åtte mennesker døde i trengselen som oppsto.

Kapp Verde byttet inn Marcio da Rosa, som til daglig spiller i portugisisk 3. divisjon, men han holdt nullen bare noen få minutter. Han var sjanseløs på Senegal-kapteinens drømmetreff.

Senegal håper å bli afrikamester for første gang, etter to finaletap som best tidligere. Laget møter Mali eller Ekvatorial-Guinea i kvartfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: