Menu
Roberto Mancini mener han kan bygge opp et nytt italiensk mesterlag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Mancini fortsetter som Italia-sjef tross VM-bommert

Alt ligger til rette for at Roberto Mancini fortsetter som landslagssjef for Italias fotballherrer til tross for sjokkexiten mot Nord-Makedonia i VM-omspillet.

Av NTB | 28.03.2022 16:49:31

Sport: Nylig uttalte den italienske fotballpresidenten Gabriele Gravina at han vil ha med Mancini videre. Og treneren selv sier at han er motivert for å fortsette i jobben.

– Vi må starte på nytt. Jeg har snakket med presidenten, og vi er enige om alt. Vi har god tid til å diskutere hva vi må forbedre, sier han, ifølge AP.

Mancini ledet Italia til EM-tittelen i fjor sommer. Men laget går glipp av VM for annen gang på rad. Det ble 0-1-tap på overtid mot Nord-Makedonia torsdag.

– Jeg er fortsatt ung, og jeg ønsker å vinne både EM og VM. Vi må vente litt på den andre, men jeg liker denne jobben, og jeg vet at jeg sammen med spillene kan bygge noe bra igjen. Vi er skuffet, men alt annet går framover, sier Italia-sjefen.

Han har også spillerne i ryggen.

– Treneren har tilført oss noe unikt i løpet av disse tre årene. Hans ideer og menneskelige verdier er udiskutable. Resultatet i en enkeltkamp kan snu folks mening, men vi som lever i dette hver dag, ønsker bare å fortsette på samme vei, sier stopperveteranen Leonardo Bonucci.

(©NTB)