Menu
Roberto Mancini blir med videre som italiensk landslagssjef i fotball i årene som kommer. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Mancini fortsetter som Italia-sjef til 2026

Roberto Mancini gjør ikke comeback i klubbfotballen med det første. Mandag forlenget 56-åringen avtalen som gjør ham til italiensk landslagssjef i fem år til.

Av NTB | 17.05.2021 21:40:24

Sport: Den tidligere stjernespilleren tok over Italia-jobben for tre år siden. Han fikk da i oppgave å gjenreise landslaget etter kvalifiseringsfiaskoen som holdt de asurblå hjemme fra 2018-VM.

Mancini fikk raskt resultater. I 2019 ledet han Italia til elleve strake seirer og slo rekorden som hadde stått siden 1930-årene. EM-kvalifiseringen gikk unna uten å avgi ett eneste poeng.

– Jeg er veldig glad. Vi ønsker å fortsette jobben som har begynt å bære frukter. I løpet av det neste året skal vi spille EM, nasjonsliga og VM. Målet er å vinne, selv om vi vet at det ikke blir enkelt. Vi må også ha litt flaks på veien, sier Mancini.

Veteranen har også en stor karriere som klubbtrener. Han har ledet både Inter og Manchester City til serietitler og cuppokaler.

(©NTB)

Flere nyheter: