Menu
Cristiano Ronaldo sikret seier og avansement for Manchester United. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Manchester United videre i mesterligaen etter Solskjær-sparkingen – slo Villarreal 2-0

Manchester United sikret avansement i mesterligaen med 2-0-seieren over Villarreal tirsdag. Cristiano Ronaldo ble igjen den store helten for de røde djevlene.

Av NTB | 23.11.2021 20:46:36

Sport: Dermed fikk Michael Carrick og Manchester United en flott start på livet etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken som hovedtrener i klubben.

Cristiano Ronaldo ble avgjørende med sin scoring etter 78 minutter. Da hadde Villarreal presset lenge og vært nære flere ganger ved å ta ledelsen. De klarte derimot ikke å svare etter Ronaldos scoring. Jadon Sancho la på til 2-0 med sin første scoring for klubben helt på tampen.

Seieren sikret United avansement til sluttspillet neste år.

De har både Villarreal og Atalanta slått på innbyrdes oppgjør og vil dermed sikre gruppeseier med seier mot sveitsiske Young Boys i siste kamp. De røde djevlene er uansett sikret videre.

Villarreal på sin side trenger trolig seier mot Atalanta i siste kamp for å gå videre. Atalanta møter Young Boys senere tirsdag.

Etter en drøy halvtime fikk United frispark i meget god posisjon, men forsøket fra Cristiano Ronaldo gikk i muren.

Til pause var det Villarreal som kunne være mest misfornøyd med at det sto målløst.

Bruno Fernandes startet noe overraskende på benken, men både han og Marcus Rashford ble byttet inn etter en drøy time.

Like etter sendte Fernandes Jadon Sancho gjennom med en fin pasning, men engelskmannens forsøk ble stoppet av Villarreal-keeper Gerónimo Rulli.

Etter 78 minutter falt avgjørelsen. Rulli leverte en svak klarering, og ballen falt etter hvert til Ronaldo som enkelt lobbet ballen over Rulli og i mål. Det var portugiserens sjette scoring i mesterligaen denne sesongen.

Villarreal greide ikke å skape det helt store mot slutten, og måtte helt på tampen se Sancho banke inn sitt første United-mål. Han mottok ballen inne i felte før han hamret den i vinkelen.

Kampen startet jevnt der begge lag kom til brukbare muligheter i løpet av de første ti minuttene. Det var imidlertid vertene som var nærmest. Både Moí Gómez og Yeremi Pino var nære, men først gjorde David de Gea en god redning før Pino traff nettveggen.

Kvarteret ut i 2. omgang var Villarreal på nytt nære. Manu Trigueros tvang de Gea ut i full strekk for å hindre baklengs.

(©NTB)