reklame for Sheiken Bowling
Menu
Cristiano Ronaldo og Manchester United er ute av mesterligaen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester United ute av mesterligaen – verste titteltørke på 40 år

Manchester United fant ingen vei tilbake etter Atlético Madrids 1-0-scoring før pause. Gjestene holdt unna og fikk kvartfinalebillett i Champions League.

Av NTB | 15.03.2022 23:40:05

Sport: Tirsdagens resultat ga spansk 2-1-seier sammenlagt. Med det brast håpet om at den gjeveste europacupen kunne berge stumpene av en skuffende United-sesong. Klubben har ikke vunnet sølvtøy siden 2017 og er inne i sin verste titteltørke på 40 år.

Cristiano Ronaldo kom fra et ferskt hattrick mot Tottenham, men på den største scenen greide ikke den portugisiske mesterligakongen å hjelpe United ut av trøbbel. Han gikk av banen uten én eneste avslutning.

Atlético ble trykket bakover fra start, men kviknet til de siste 20 minuttene før hvilen. João Félix stilnet Old Trafford-publikummet da han la ballen i nettet, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Sju minutter senere sto det likevel 0-1 på lystavla.

Fra fem meter stanget vingbacken Renan Lodi inn en perfekt innsvinger fra Antoine Griezmann. United-spillerne raste over at Anthony Elanga ikke fikk frispark før spanjolene snappet ballen og kontret.

Den svenske 19-åringen ble felt av Reinildo Mandava, men kamplederen mente det ikke var nok til å blåse. Situasjonen var også kjapt inne til VAR-vurdering.

– Jeg syntes det var et frispark. Det og offsidemålet var det eneste de hadde før pause. Jeg kan ikke klandre laget for førsteomgangen, sa United-manager Ralf Rangnick til BT Sport.

Kort tid etter var det farlig i andre enden av banen. Rodrigo De Paul skjøt fra distanse og tvang fram et tigersprang fra David de Gea foran United-buret. Forsøket så først ut til å gå langt over, men fikk en ekkel dupp.

Vertene hadde sine muligheter til å utligne. Den første kom ved Fernandes like før kampen ble blåst av til pause. Portugiseren prøvde seg på et langskudd, og det var bare så vidt at Oblak slo en flakkende ball ut til corner.

Vertene klart aldri å finne tilbake til rytmen de hadde i første omgang. Samtidig gjorde Atlético Madrid alt for å gjøre United-livet så surt som mulig.

Rangnick prøvde å snu kampbildet med et trippelbytte i det 67. minutt. Da ble blant annet Fernandes ofret til fordel for bursdagsbarnet Paul Pogba (29). Det kom senere to United-bytter til, men endringene ga ikke ønsket effekt. Målsjansene uteble helt i sluttfasen.

– Dommeren falt for ting som stjal tid. Vi visste at vi måtte score først, for Atlético er gode på å forsvare ledelser, sa Rangnick.

De rødkledde har en stri kamp i Premier League om å bli blant de fire beste.

– Vi skal avslutte sesongen så bra som mulig, men vi må nok vinne flesteparten av våre ni siste kamper for å klare topp fire, erkjente Uniteds midlertidige manager.

Rangnick er ventet å gå over i en konsulentrolle fra sommeren av.

Baklengsmålet var ekstra surt for et hjemmelag som hadde lagt bak seg en solid omgang. Manchester United gikk ut i høyt tempo, og etter 13 minutter sto kun Jan Oblak i veien for Elanga. Da styrte han et Bruno Fernandes-innlegg rett i ansiktet på Atléticos målvakt.

Deretter var Elanga centimeter fra å gjøre 1-1 nesten rett fra avspark. Han fosset i angrep og avsluttet fra spiss vinkel. Resten av kampen ble av den rotete sorten for Manchester United.

Med exiten har den engelske storklubben kun vært i en Champions League-kvartfinale to ganger det siste tiåret. De kom under David Moyes i 2013 og Ole Gunnar Solskjær i 2019. I flere sesonger har United stått utenfor turneringen, og nå risikerer de at det skjer igjen neste sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: