Menu
Manchester Uniteds kaptein Harry Maguire og hadde store problemer med Brighton og Danny Welbeck i 1. omgang på Old Trafford. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester United røk i åpningen mot Brighton: – Vi har en helvetes jobb foran oss

Manchester Uniteds forsvarsproblemer fortsetter også under manageren Erik ten Hag. Laget gikk på et ydmykende 1-2-tap hjemme for Brighton i serieåpningen.

Av NTB | 07.08.2022 18:00:42

Sport: Det var den første seieren for Brighton på Old Trafford noensinne siden laget ble stiftet i 1909. Pascal Gross viste seg nok en gang fram som den store United-dødaren med sine to scoringer i 1. omgang. Manchester United er det laget han har scoret flest mål mot. Hele seks scoringer er det blitt på ham.

– Det var en utrolig forestilling, og vi fortjente seieren. En flott start. Jeg hadde en plan på hvordan vi skulle angripe og sette dem under press. Vi var positive, heltemodige og gutta ga alt. Vår innsats i 1. omgang var virkelig solid, sa Brighton-manager Graham Potter til Sky Sports.

United reduserte med drøye 20 minutter igjen. Alexis Mac Allister satte ballen i eget nett etter en corner hvor Digo Dalot var nest sist på ballen. Dommeren brukte VAR før han godkjente scoringen på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo var benket fra start. Den portugisiske stjernen scoret 24 mål på 38 kamper forrige sesong. Etter 53 minutter erstattet han Fred etter at United hadde kommet under 0-2.

Marcus Rashford og Christian Eriksen spilte begge fra start for United ettersom Anthony Martial pådro seg en skade denne uken.

Bakover dannet Lisandor Martinez stopperpar sammen med kaptein Harry Maguire.

Erik ten Hag blir det første United-manageren som tapte i Premier League-debuten siden Louis van Gal i 2014 tapte mot Swansea.

– Jeg er på ingen måte fornøyd. Vi tapte, og det var ikke nødvendig, sa ten Hag til Sky Sports.

Brightons taktikk var som vanlig lange pasninger opp til spissene med dueller og gjenvinning av ballen etter duellene. Laget var av de beste bortelagene i Premier League forrige sesong.

Etter en snau halvtime fikk de vist hvorfor. Danny Welbeck fikk lagt inn fra kanten, og ingen passet på Pascal Gross som enkelt scoret fra bakre stolpe. United-forsvaret viste sine store svakheter ved den anledningen.

Åtte minutter senere kom Brighton på en giftig kontring. De kom i overtall, og i et nølende United-forsvar var nok en gang Gross på riktig sted og scoret i åpent mål da David de Gea måtte gi en retur på Solly Marchs skudd.

Etter den begredelig serieåpningen synes det som at manager ten Hag må bruke ekstra tid på den defensive jobbingen på treningene framover.

– Vi har en helvetes jobb foran oss, vi må jobbe virkelig hardt, analysere og komme oss videre, sa nederlenderen.

United hadde den første store sjansen, men Bruno Fernando skjøt over fra god posisjon. Christian Eriksen kom til avslutning på en kontring, men snublet litt i det avgjørende øyeblikket.

Med Ronaldo på banen ble det litt mer trykk framover. Laget lyktes først i å redusere 20 minutter før slutt på en corner hvor Alexis Mac Allister satte ballen i eget nett.

(©NTB)