Menu
Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er blant de åtte lagene i kvartfinalen i mesterligaen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Manchester United møter Barcelona i kvartfinalen i mesterligaen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en knalltøff trekning i mesterligaen. De møter i Barcelona i kvartfinalen

Av NTB | 15.03.2019 12:18:18

Sport: Det ble klart under fredagens trekning i Nyon. Dermed betyr det at Ole Gunnar Solskjær og hans menn skal bryne seg på Lionel Messi og co. Manchester United spiller det første av to oppgjør hjemme på Old Trafford.

De andre kvartfinalene er som følger: Liverpool – Porto, Ajax – Juventus og Tottenham – Manchester City. Første kamp spilles 9. og 10. april, returkampene en uke senere.

Skulle Manchester United ta seg videre mot Barcelona, møter de vinneren av oppgjøret Liverpool – Porto i semifinalen. Det kan altså bli et rivaloppgjør av de sjeldne i semifinalen.

Tottenham eller Manchester City møter Ajax eller Juventus i den andre semifinalen.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye hvem vi møter. Det blir tøft uansett dersom du skal vinne, sa Solskjær i forkant av trekningen.

Han kan trolig ikke være helt fornøyd med Barcelona. Laget leder ligaen i Spania og er en stormakt i europeisk fotball. Med et stjernegalleri med Lionel Messi i spissen, er det langt fra noen drømmemotstander.

Solskjærs United ble klar for kvartfinalen etter en sensasjonell snuoperasjon mot Paris Saint-Germain. Engelskmennene lå under 0-2 etter hjemmekampen, men etter 3-1-seier i Frankrike ble de det første laget siden 1969 som har gått videre etter å ha tapt med to mål på hjemmebane.

Dette er første gang klubben er i kvartfinalen i mesterligaen siden 2014. Da ble det tap for Bayern München. Sist laget kvalifiserte seg for semifinale, var i 2011. Da endte det til slutt med finaletap mot Barcelona.

Finalen spilles i Madrid i begynnelsen av juni.

(©NTB)

Flere nyheter: