Menu
Brentford ydmyket Manchester United fullstendig i løpet av de første 45 minuttene og vant 4-0.Foto: Ian Walton/AP Photo/NTB.

Manchester United fullstendig ydmyket av Brentford – tapte 0-4

Manchester United har fått en marerittstart på sesongen og står med to tap etter de ble rundspilt til 0-4 av Brentford i Premier League lørdag kveld.

Av NTB | 13.08.2022 20:30:46

Sport: «De røde djevlene» så alt annet enn farlige ut da de dro på besøk til Brentford lørdag kveld. Slapt forsvarsspill og mangel på bevegelse og presisjon gjorde det enkelt for vertene som kunne sette inn både ett, to, tre og fire mål før lagene gikk til pause.

David de Gea ga vertene gavepakker da Pelenda Da Silva og Mathias Jensen satte inn kampens to første mål.

Ben Mee var til gjengjeld kanskje litt heldig da han styrte inn Brentfords tredje med bakhode.

Vertene trengte riktignok ikke hjelp på alle målene. Ivan Toney og Bryan Mbeumo satte opp en perfekt kontring som førte til 4-0-målet.

Manchester United tapte sesongåpningen hjemme mot Brighton 1-2. Storklubben ligger helt sist på tabellen med null poeng og -5 i målforskjell.

Brentford kunne storme i angrep etter at Cristiano Ronaldo hadde mistet ballen. Pelenda Da Silva banket til fra langt hold, med de Gea så ut til å ha god kontroll.

Dessverre for de rødkledde var det bare en illusjon da spanjolen gjorde en giganttabbe og lot ballen gå mellom hanskene og inn i mål.

Åtte minutter senere gjorde spanjolen vondt til verre da han prøvde å spille ballen til Christian Eriksen, men sendte den til feil danske – Mathias Jensen.

Midtbanespilleren kunne dermed ta et par skritt og banke inn Brentfords andre mål for kvelden.

– Det er en skrekkfilm. Det er rett og slett uvirkelig, kommenterte Kasper Wikestad på Viaplay.

Vertene fortsatte å ydmyke storkanonene da Toney og Bryan Mbeumo stormet på en kontring. Toney spilte en tvers over til Mbeumo, som kunne øke ledelsen til 4-0.

– Jeg har aldri sett noe lignende, kommenterte Lars Tjernås for rettighetshaveren.

Etter hvilen gjorde Manchester United-sjef Erik ten Hag tre endringer: Raphaël Varane, Scott McTominay og Tyrell Malacia kom inn for Lisandro Martínez, Fred og Luke Shaw.

Det ga ingen umiddelbar effekt for gjestene, men de sluttet hvert fall å slippe inn mål på hver sjanse Brentford skapte.

Portugiseren skal angivelig ønske seg bort fra klubben og sto over flere av klubbens treningskamper i sommer. Dermed følte ikke ten Hag at portugiseren var i kampform til å starte i serieåpningen.

Det tok kun ni minutter før Manchester United-fansen måtte se nok et mål gå inn i nettmaskene bak David de Gea.

Kvarteret før pausen slo Brentford en corner inn i feltet, som Ivan Toney forlenget bakover til Ben Mee, som styrte inn vertenes tredje mål.

Til pause ga lokalavisen Manchester Evening News ut pausebørsen som besto av null til samtlige Manchester United-spillere som hadde startet kampen.

Cristiano Ronaldo ble benket til Manchester Uniteds serieåpning mot Brighton i Premier League, men til lørdagens kamp mot Brentford startet portugiseren.

(©NTB)

Flere nyheter: