Menu
Over tre dager i juni skal Manchester Citys anke mot utestengelsen fra europacupfotball opp til behandling i Idrettens voldgiftsrett. Utfallet av saken avgjør om Pep Guardiolas lag kan spille mesterliga neste sesong. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Manchester Citys anke behandles av CAS 8.-10. juni

Manchester Citys anke mot utelukkelsen fra europacupene i to år blir gjenstand for en høring i Idrettens voldgiftsrett (CAS) 8., 9. og 10. juni.

Av NTB | 19.05.2020 16:32:42

Sport: Det framgår av listen over kommende høringer som ble lagt ut på CAS’ nettsted tirsdag.

Den engelske fotballklubben ble i februar straffet av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for brudd på reglene om økonomisk fair play. Manchester City skal ha overrapportert verdien av sponsoravtaler for å skjule regelstridige tilskudd fra klubbens pengesterke eiere.

Dessuten skal klubben ha unnlatt å samarbeide i Uefas etterforskning, som ble innledet på grunnlag av opplysninger framkommet i datalekkasjen kjent under navnet Football Leaks.

Kevin De Bruyne, en av klubbens største stjerner, uttalte i vår at han må revurdere sine framtidsplaner dersom straffen blir stående. Han er neppe den eneste toppspiller som kan bli borte om laget settes utenfor det gode selskap i to år.

I tillegg til utelukkelsen ble Manchester City ilagt en bot på 30 millioner euro (325 millioner kroner). Klubben benekter å ha gjort noe galt og anket nesten umiddelbart straffen inn for CAS, som har siste ord.

At det er satt av tre dager til høringen kan ses som et tegn på hvor komplisert saken er. Av nesten 50 høringer som er berammet i tiden fram til 24. august er det bare to hvor det er avsatt flere enn én dag.

Den andre er høringen i Adham Shararas anke mot Det internasjonale bordtennisforbundet, som i fjor avsatte ham som president og utelukket ham i fire år. Den er også berammet over tre dager.

Manchester City ble utelukket fra deltakelse i europeiske klubbturneringer i to år og kan om straffen blir stående ikke spille i mesterligaen verken i 2020-21 eller 2021-22.

Uefas regler om økonomisk fair play (EFP) pålegger enkelt sagt europeiske klubber ikke å bruke mer penger enn de tjener. Det skal hindre at «rike onkler» eller søkkrike eiere gir enkelte klubber et urettferdig konkurransefortrinn.

(©NTB)

Flere nyheter: