Menu
Raheem Sterling storspilte da Manchester City knuste Liverpool. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix

Manchester City ydmyket seriemester Liverpool

Først sto Manchester City-spillerne æresvakt for seriemester Liverpool. Deretter valset de over rødtrøyene og vant 4-0.

Av NTB | 02.07.2020 23:17:51

Sport: Ettersom Liverpool ble seriemester forrige uke, sto de lyseblå æresvakt for Liverpool-spillerne før torsdagens oppgjør, slik tradisjonen i engelsk fotball er. Men der stoppet respekten.

City ga seg ikke før det sto 4-0 i Manchester. Kevin de Bruyne (straffe), Raheem Sterling, Phil Foden og et selvmål signert Alex Oxlade-Chamberlain påførte Liverpools andre serietap for sesongen.

Tapet er Liverpools største siden de røk 0-5 borte mot nettopp Manchester City i september 2017.

Likevel blir det i utgangspunkt ikke mesterligaspill for City kommende sesong, som følge av brudd på regelverket om økonomisk fair play. Om Idrettens voldgiftsrett (Cas) opphever utestengelsen, blir klart om to uker.

Mohamed Salah vartet opp med et stolpeskudd etter 20 minutter, og Liverpool-frustrasjonen ble større to minutter senere da Joe Gomez lagde straffespark etter å ha holdt Sterling. Fra elleve meter var De Bruyne iskald. Han sendte Alisson feil vei og satte inn 1-0.

Sterling doblet ledelsen ti minutter før pause. Den tidligere Liverpool-spilleren fikk æren av å sette inn 2-0 etter effektivt pasningsspill fra de lyseblå. Sterling mottok ballen fra Phil Foden, dro av Gómez og satte inn sitt 13. ligamål for sesongen.

Selv om ingen tilskuere var til stede på oppgjøret, valgte vertene å varte opp med nok en leksjon i lekkert angrepsspill etter 66 minutter.

Riyad Mahrez fant De Bruyne som satte fart og serverte Sterling en strøken pasning. Skuddet til Sterling ble styrt i mål av Oxlade-Chamberlain.

Riyad Mahrez fikk nettsus på overtid, men scoringen ble annullert for en forseelse i forkant. Dermed endte det 4-0.

Når seks runder gjenstår, har Manchester-laget et solid grep om 2.-plassen med elleve poengs forsprang ned til Leicester. Samtidig er avstand opp til Liverpool krympet til 20 poeng.

Lagene gikk ut i hundre, og innen fire minutter hadde City-spiller Gabriel Jesus fått en scoring annullert for offside, mens Liverpool hadde notert seg for en god dobbeltsjanse.

City var derimot ikke ferdig før pause og vartet opp med nok et praktangrep. Phil Foden spilte vegg med De Bruyne og mottok ballen igjen alene mot keeper. 20-åringen takket og bukket ved å sikre 3-0-ledelse til pause.

(©NTB)

Flere nyheter: