Menu
Riyad Mahrez kan helt uforstyrret nikke inn Manchester Citys 2-1-mål i mesterligakampen mot Brugge. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

Manchester City til topps da PSG avga poeng på overtid

Et Paris Saint-Germain uten en skadd Lionel Messi mistet seieren mot RB Leipzig på overtid. Manchester City er nytt lederlag etter 4-1-seier over Brugge.

Av NTB | 03.11.2021 23:07:52

Sport: Ett poeng skiller i Citys favør før lagene møtes til gruppefinale i Manchester om tre uker. Pep Guardiolas menn måtte slite for poengene i onsdagens hjemmekamp, men halte til slutt i land en trygg seier etter scoringer av Phil Foden, Riyad Mahrez, Raheem Sterling og Gabriel Jesus.

– Det var fullt fortjent. Vi slet litt etter at de utlignet, men 2. omgang var veldig bra, sa Pep Guardiola til BT Sport. Han sa seg tilfreds med prestasjonen noen dager før byderbyet mot United.

PSG så ut til å vinne 2-1 borte mot RB Leipzig etter to scoringer av Georginio Wijnaldum, men på overtid satte Dominik Szoboszlai inn 2-2 på straffespark etter at Presnel Kimpembe brukte ulovlige midler i en hodeduell mot Christopher Nkunku.

PSG og City er henholdsvis fem og fire poeng foran Brugge på tredjeplass og er på god vei mot cupspillet.

Poengløse RB Leipzig fikk en drømmestart mot PSG da Nkunku nikket inn 1-0 i det 8. minutt. Tre minutter senere misbrukte André Silva et straffespark han selv skaffet, og Gianluigi Donnarummas strafferedning fikk PSG inn i kampen igjen.

Wijnaldum utlignet framspilt av Kylian Mbappé og nikket før pause inn ledermålet på innlegg fra Marquinhos. Men det holdt ikke til tre poeng.

– Vi skapte mye, men ga også bort muligheter. Vi gjorde det noen ganger for lett for dem, sa Wijnaldum til RMC.

Manchester City hadde vunnet sine åtte siste hjemmekamper i mesterligaen og skulle følge opp 5-1-seieren i Belgia for to uker siden. Laget startet forrykende og så ut til å skulle avgjøre kampen tidlig, men fikk mye hardere motstand enn i bortekampen.

De som trodde at Brugge skulle rakne som i hjemmekampen tok grundig feil. To minutter senere kom utligningen på litt komisk vis. To City-spillere var sist på ballen.

Brugge vant ballen høyt på banen, og Ruud Vormer la inn fra høyre. Charles De Ketelaere nikket ned til Hans Vanaken, som tvang Ederson til en god redning. De Ketelaere plukket opp returen og la hardt inn. Ballen endret retning på Bernardo Silva, traff John Stones i hodet og spratt i mål.

– Vi slurvet i første omgang og slapp dem inn i kampen. Manageren var ikke fornøyd da vi snakket i pausen, og vi gjorde som han sa. Da vi først fant rytmen, spilte vi fin fotball, sa Foden til BT Sport.

Gjestene kom til en stor sjanse da De Ketelaere skjøt utenfor fra god posisjon i det 54. minutt. Sekunder senere glapp det defensivt for Brugge, og Mahrez kunne helt uhindret nikke inn 2-1. Han fikk først en crossball fra Ilkay Gündogan, men feilet med innlegget. Ballen ble løpt opp av Cancelo, som la inn fra venstre, og da hadde Mahrez løpt seg helt fri ved stolpen. Uten problemer styrte han inn ledermålet.

Sterling ble byttet inn midtveis i den andre omgangen og kom nesten umiddelbart til en stor sjanse. I det 72. minutt punkterte han kampen etter fint City-spill. Kaptein Gündogan ble spilt fram av Foden og fant deretter Sterling for åpent mål.

På overtid scoret også en annen innbytter, Gabriel Jesus.

Etter et snaut kvarter skrudde João Cancelo ballen i stolpen etter å ha blitt vakkert framspilt av Jack Grealish, og rett etter ble det 1-0 ved Foden. Mahrez plukket opp en dårlig klarering og driblet seg forbi flere motspillere på tvers i feltet. Til sist dyttet han ballen ut til Cancelo, og hans innlegg fra venstre kunne dempes i tomt mål av Foden.

Etter utligningen slet City med å få spillet til å gli igjen som i det første kvarteret, og Brugge var med for fullt i kampen. Gjestene hadde 1-1 ved pause.

(©NTB)