Menu
Pep Guardiola sikret nok en ligatittel med Manchester City etter en vanvittig opphenting i siste serierunde i Premier League. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester City sikret ligatittelen med vanvittig comeback: – Vi er legender

Manchester City vendte fra 0-2 til 3-2 mot Aston Villa og sikret ligagullet i Premier League i siste serierunde søndag. Trener Pep Guardiola er i lykkerus.

Av NTB | 22.05.2022 21:01:03

Sport: Liverpool måtte vinne mot Wolverhampton samtidig som Manchester City avga poeng mot Aston Villa dersom ligatittelen skulle ende opp hos de røde på Merseyside. Tittelrivalene var storfavoritter i hvert sitt oppgjør, men begge fikk slite.

Med et kvarter igjen jaget Liverpool ledermål og serieledelsen mot Wolverhampton på stillingen 1-1, men da startet City sin opphenting. Villa hadde tatt to måls ledelse ved Matty Cash og Philippe Coutinho, men mål av Ilkay Gündogan, Rodri og Gündogan igjen i løpet av drøyt fem minutter ga City ledelsen.

Mohamed Salah og Andy Robertson sørget for 3-1 for Liverpool, men den nødvendige hjelpen fra klubblegenden Steven Gerrard og hans Aston Villa kom ikke. City holdt unna og sikret 3-2-seier og ligatittelen.

Det sikret Pep Guardiola hans fjerde serietittel som City-manager, etter at han tok over jobben før 2016/17-sesongen.

– Den siste kampen er alltid spesiell, med masse følelser. Vi er legender! Når du vinner Premier League fire ganger på fem sesonger er det fordi disse guttene er så spesielle. Vi kommer til å bli husket, sa Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Liverpool var 14 poeng bak Manchester City på tabellen midtveis i januar, men sørget med fantastisk form utover våren for at gullkampen i Premier League levde til siste slutt.

– Gratulerer til Manchester City og Pep Guardiola. Takk til Aston Villa og Wolverhampton for å gjøre oppgjørene til skikkelige kamper, sa Klopp.

Selv om det ikke ble noen ligatittel på Klopp og Liverpool denne gang, er den tyske manageren kjempestolt av laget sitt.

– Dette er den beste spillegruppen jeg noensinne har hatt. Det er en glede å komme på jobb hver morgen. Vi vet hvorfor vi ikke klarte det. Vi trengte å være mer stabile på starten av sesongen. Hvis folk på utsiden ikke forstår hvor spesiell denne klubben er, kan jeg ikke hjelpe dem. Forhåpentligvis sikrer vi vårt tredje trofé denne sesongen, sa Klopp.

Liverpool trengte likevel Salah for endelig å sette ledermålet mot Wolverhampton, som sjokkerte Liverpool da Pedro Neto sørget for Wolves-ledelse etter drøyt to minutter.

Sadio Mané utlignet før pause etter et nydelig framspill med hælen fra Thiago, og med ti minutter igjen av kampen pirket Salah inn 2-1. Da hadde allerede City tatt ledelsen og sikret at Liverpool ikke fikk låne tabelltoppen engang.

Målet gjorde uansett at Salah sikret toppscorertittelen sammen med Son Heung-min, som tok over tronen alene et lite øyeblikk etter to mål for Tottenham mot Norwich i siste serierunde. Til slutt endte både Son og Salah med 23 ligascoringer.

Det så riktignok stygt ut i lang tid i skjebnekampen mot Aston Villa. Matty Cash banket inn 1-0 for Villa kort tid før pause, og etter 68 minutters spill sørget den tidligere Liverpool-helten Coutinho for 2-0. Da så Citys gullhåp ut til å rakne.

Men Guardiola har mange strenger å spille på i sin tropp og hadde byttet inn Gündogan rett før Countinhos 2-0-mål. Tyskeren, som var Guardiolas første kjøp etter at han ankom City i 2016, stanget inn 1-2 og sørget for 3-2 etter at Rodri hadde utlignet.

Villa hadde lite å svare med, og City-fansen kunne slippe jubelen løs, Mange av dem stormet banen da dommer Michael Oliver blåste for kampslutt.

Manchester Citys toppscorer i ligaen ble Kevin De Bruyne med 15 mål, men neste sesong skal belgieren servere Erling Braut Haaland.

Liverpools håp om en historisk kvadrupel er dermed borte, men Jürgen Klopp og co. kan sikre seg sesongens tredje trofé i mesterligafinalen mot Real Madrid lørdag. Liverpool har allerede vunnet både ligacupen og FA-cupen denne sesongen.

Selv om Liverpool har vært i vinden har ikke stjernen Mohamed Salah vært i den beste formen mot slutten av sesongen. Egypteren startet på benken sammen med Virgil van Dijk til kampen mot Wolverhampton. Begge Liverpool-profilene har slitt med skader den siste tiden og ble spart ettersom Liverpool hadde ett øye på den kommende mesterligafinalen.

Men kongen i Premier League er fortsatt Manchester City.

(©NTB)

Flere nyheter: