Menu
Bernardo Silva under kampen mellom Manchester City og Aston Villa. Foto: Clive Brunskill / Pool / AP / NTB

City på tabelltopp etter seier over Villa

Manchester City er i storform, og det gjenspeiles også på Premier League-tabellen. En sjansekanonade endte med 2-0-seier over Aston Villa onsdag kveld

Av NTB | 20.01.2021 21:53:07

Sport: Etter 18 kamper topper City tabellen for første gang denne sesongen, men de kan vippes ned av naboen Manchester United senere onsdag.

Etter kun tre minutter holdt Bernardo Silva på å gi City 1-0, men Emiliano Martínez gjorde en god redning. Hjemmelaget var førende, men Aston Villa yppet seg ved flere anledninger.

Det sto 0-0 til pause, men City presset på gjennom annen omgang, og i det 54. minutt traff João Cancelo tverrliggeren. Aston Villa tok riktig nok over noe av spillet etter at Kevin De Bruyne ble erstattet av Gabriel Jesus etter snaue timen, og gjestene skapte flere farligheter.

På overtid kunne også Gündogan revansjere bommen fra tidligere med en scoring fra ellevemeteren. City fikk straffe som følge av en hands på Matty Cash, og tyskeren fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Dermed dyttet Pep Guardiolas lag Leicester ned fra tabelltoppen på grunn av bedre målforskjell. Ned til United skiller det ett poeng.

Guardiola beskriver seieren over Villa som stor

– Det var en veldig god prestasjon mot et topplag. Bare se på resultatene deres denne sesongen. En stor seier, sa han ifølge BBC.

Og mens Guardiolas menn tar plass på toppen av tabellen, forblir Aston Villa på 11.-plass med tre kamper mindre spilt enn de fleste lagene i ligaen.

– Jeg spurte fjerdedommer David Coote om han fikk sjongleringsballer til jul. Jeg tviler på at det er noen andre managere som har blitt utvist for det før, sier Dean til BT Sport

Han reagerte på at dommerne godkjente Silvas 1-0-scoring.

– Det er helt latterlig. Han var ti meter i offside, og så kommer han tilbake og takler spilleren vår. Det er en patetisk lov og en patetisk avgjørelse.

1. januar var Villa på 6.-plass med én kamp til gode, men koronasmitte i laget gjør at de ikke hadde spilt siden før onsdagens kamp.

I det 69. minutt fikk City en ny kjempesjanse, men Ilkay Gündogan bommet på åpent mål fra én meters hold. Ti minutter senere satt imidlertid ballen i nota for Manchester City. Bernardo Silva dro av en spiller og bøyde ballen lekkert i hjørnet. Det var portugiserens første mål for sesongen.

I det 82. minutt ble Villa-manager Dean Smith først vist det gule og så det røde kortet av dommer Jonathan Moss. Han ble dermed beordret opp på tribunen etter en smått komisk episode.

(©NTB)

Flere nyheter: