Menu
Erling Braut Haaland ble mandag presentert som Manchester City-spiller. Foto: Javad Parsa / NTB

Manchester City kunngjorde signeringen av Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland er offisielt Manchester City-spiller. Klubben bekreftet signeringen mandag.

Av NTB | 13.06.2022 11:01:07

Sport: Dermed er en av sommerens mest ventede signeringer klare. Det ble allerede 10. mai klart at Manchester City hadde kjøpt jærbuen ut av kontrakten med Borussia Dortmund, men en offisiell bekreftelse har latt vente på seg.

Haaland har ikke ønsket å uttale seg om overgangen før det ble klart. Han var taus om temaet på pressekonferansen under den nylige landslagssamlingen og har ytret få ord i pressesonen etter kampene.

Derimot har Manchester Citys styreformann Khalddon Al Mubarak i et intervju på klubbens nettsider kalt Haaland «veldig unik», og at de lyseblå trolig får «en av de beste midtspissene i verden» i den norske 21-åringen.

Haaland scoret søndag sitt 20. mål for Norge og tok totalen sin opp til 42 mål på 39 kamper i alle turneringer denne sesongen. Av disse har 13 kommet på ni kamper med landslaget.

Neste sesong vil han være i posisjon til å fortsette målfesten når han slutter seg til et av de beste lagene i verden. City er regjerende Premier League-mester, men de har i de siste årene manglet en konsekvent spiss. Sergio Agüero forlot i fjor sommer klubben etter noen år uten den store leveringen.

Den foregående sesongen har Gabriel Jesus vist seg fra en bedre side enn før, men det skal likevel ikke ha holdt for klubbledelsen. Brasilianeren er dessuten ryktet bort fra klubben.

City spiller sin første oppkjøringskamp for neste sesong 21. juli mot mexicanske Club América i USA. Deretter venter Haalands gamle Dortmund-rival Bayern München tre dager senere.

(©NTB)