reklame for smiaa
Menu
Danny Ings (t.h.) scoret for Southampton i skadecomebacket. Foto: Gareth Copley/Pool via AP / NTB

Måltyven Ings fikset Southampton-seier etter marginal straffeavgjørelse

Danny Ings var tilbake fra skade og ble matchvinner da Southampton slo Brighton 2-1 i Premier League mandag. En omdiskutert straffe ble avgjørende.

Av NTB | 07.12.2020 23:08:03

Sport: Situasjonen de aller fleste snakket om oppsto ti minutter før slutt. Southamptons Kyle Walker-Peters gikk i bakken i duell med hjemmelagets Solly March, og dommer David Coote markerte innledningsvis for frispark helt på spissen av 16-meteren.

Så ble VAR-rommet koblet inn. Etter å ha studert bildene ble konklusjonen at forseelsen skjedde innenfor straffefeltet. Dermed fikk innbytter Danny Ings sjansen fra krittmerket.

Måltyven gjorde ingen feil og satte ballen sikkert i mål.

Brighton-spillerne protesterte høylytt mot straffeavgjørelsen og flere gule kort ble delt ut. Det hjalp fint lite.

Matchvinner Ings har stått over de tre siste kampene som følge av en kneskade. Mandag var han altså tilbake og fikk spille de siste 45 minuttene. Det er svært gode nyheter for Southampton.

Scoringen var spissens sjette i ligaen denne sesongen.

Tidligere i kampen hadde Pascal Gross sendte Brighton i føringen på straffe etter en hands av James Ward-Prowse, før danske Jannik Vestergaard utlignet til 1-1 for Southampton på en dødball.

Med seieren klatrer Southampton til femteplass på Premier League-tabellen. Opp til Tottenham på tabelltoppen skiller det ikke mer enn fire poeng.

Brighton er nummer 16.

(©NTB)

Flere nyheter: