reklame for Sheiken Bowling
Menu
Brann-jubel etter scoringen til Niklas Castro mot Grorud mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Målshow og full opprykksfest da Brann sikret serietittelen i 1. divisjon

Brann inviterte til feiring av eliteserieopprykket og serverte fansen et ellevilt målshow da Grorud ble rundspilt med 7-0 mandag.

Av NTB | 10.09.2022 20:00:54

Sport: Brann har for lengst sikret returbilletten til øverste nivå i norsk fotball, men mandag skulle eventyrsesongen klubbens spillere er i ferd med å levere markeres i egen storstue. Feiringen ble av ypperste merke.

Tabelljumbo Grorud havnet raskt i trøbbel, og etter hvert rant målene inn i en første omgang Brann dominerte totalt. Frederik Børsting og Mathias Rasmussen scoret to ganger hver, og hjemmelaget ga seg ikke før Grorud-keeper Simen Lillevik hadde plukket seks baller ut av nettet.

Etter pause satte Bård Finne inn 7-0 på straffe.

Mathias Rasmussen er nå toppscorer i 1. divisjon denne sesongen. Han står med 13 fulltreffere, én mer enn Jonatan Braut Brunes.

– I dag er det utrolig gøy. Fantastisk ramme for å spille en fantastisk kamp. Det er en fantastisk følelse å endelig score to mål. Det har blitt mye ett og ett mål, sa Brann-profilen til Discovery i pausen.

Med seieren fortsetter Brann jakten på poengrekorden på nest øverste nivå i norsk fotball. Den har Aalesund, som endte på 79 poeng i 2019. Brann har nå 66

Bergensklubben har i tillegg muligheten til å ta målrekorden til Bodø/Glimt fra 2017 på 83 mål. Den synes definitivt å stå for fall. Etter mandagens seier har Eirik Hornelands mannskap scoret 76 full treffere i inneværende sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: