Menu
PSV Eindhovens Eran Zahavi jubler etter 0-1-målet mot Rosenborg torsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Målmaskin senket Rosenborg i europaligakvalifiseringen: Effektive PSV vant 2-0

PSV Eindhovens nyinnkjøp Eran Zahavi straffet Rosenborg og sendte trønderne ut av europaligaen for første gang på fire sesonger. Vertene tapte 0-2 på Lerkendal.

Av NTB | 01.10.2020 20:53:09

Sport: Rosenborg deltok i tre gruppespill i europaligaen på rad før rekken stoppet opp denne høsten. RBK-tapet torsdag gjør at Molde er eneste norske lag i trekningen fredag.

Forrige uke ble Bodø/Glimt slått ut i kvalifiseringen av Milan med 2-3-tap i Italia.

Zahavi ble hentet inn fra kinesiske Guangzhou for få dager siden. Der scoret han 103 mål på 117 kamper i løpet av vel fire år. Det tok ikke mange minuttene i PSV-debuten før han traff stolpen på Lerkendal. Noe senere kom 0-1-målet. På et innlegg var Zahavi umarkert til tross for at to RBK-spillere var i nærheten av ham og med tid til å dekke ham opp.

Hólmar Örn Eyjólfsson bommet både med timing og posisjonering og nådde ikke ballen før Zahavi headet. Pa Konate havnet også delvis i ingenmannsland i den situasjonen. RBK-keeper André Hansen var sjanseløs på avslutningen.

Etter en times spill kom det avgjørende målet. Markus Henriksen bommet med en pasning og ga PSV en kontringsmulighet. 15 sekunder senere kom han heller ikke opp i en motspiller (Cody Gakpo) som skjøt fra 17 meter. Ballen gikk inn via stolpen til 0-2.

PSV hadde det lille ekstra som ble for mye for RBK. I de avgjørende øyeblikkene var det en klasse forskjell på lagene.

Zahavi kan bli norsk motstander i EM-omspillets finale (12. november). I så fall må hans Israel slå Skottland og Norge Serbia i semifinalene neste uke.

Like før pause var RBK svært nær utligning etter at en PSV-forsvarer sendte ballen mot eget mål på en klarering. Det endte med en corner etter at Tore Reginiussen var like ved å få en støvel på ballen.

(©NTB)

Flere nyheter: