Menu
Senegal-kaptein Sadio Mané i kamp om ballen i den målløse kampen mot Guinea i afrikamesterskapet fredag. Foto: Sunday Alamba, AP / NTB

Målløst mellom Mané og Keita i afrikamesterskapet

Liverpool-lagkameratene Sadio Mané og Naby Keita sto på hver sin banehalvdel i afrikamesterskapet fredag. Det endte 0-0 mellom Senegal og Guinea.

Av NTB | 14.01.2022 17:21:43

medisin og helse: Det ble få målsjanser i ettermiddagsheten i Bafoussam. Et koronaredusert Senegal-lag hadde de beste mulighetene, men lagene står med fire poeng hver før siste runde i gruppespillet og har alle muligheter til å ta seg til cupspillet.

– Guinea var gode i første omgang, men vi festet grepet etter pause og var nærmest seieren, sa Senegals landslagssjef Aliou Cissé.

– Senegal er Afrikas høyest rangerte landslag, så vi er fornøyd med å ha holdt nullen og tatt poeng fra dem, sa Guinea-trener Kaba Diawara.

I samme gruppe holdt Malawi liv i sin sjanse til avansement ved å vende til 2-1-seier over Zimababwe. Frank Mhango fra den sørafrikanske klubben Orlando Pirates scoret begge målene.

Seieren ville blitt større om det ikke var for Komorene-keeper Salim Ben Boinas storspill. Han reddet blant annet et straffespark fra Youssef En-Nesyri.

Marokko har tidligere slått Ghana 1-0. Ghana møter Gabon fredag kveld.

Senegal måtte greie seg uten Idrissa Gueye, som testet positivt på koronaviruset og sluttet seg til Edouard Mendy og Kalidou Koulibaly i isolasjon. Chelsea-keeperen og Napoli-forsvareren ble begge koronasmittet før åpningskampen i mesterskapet.

Marokko er sikret plass i åttedelsfinalene etter å ha slått Komorene 2-0 i Yaoundé. Selim Amallah og Zakaria Aboukhlal scoret målene.

(©NTB)

Flere nyheter: