Menu
Storkjøpet Bruno Fernandes debuterte for Manchester United, men kunne ikke fikse seier mot Wolverhampton lørdag. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB scanpix

Målløst igjen for Solskjærs United da Fernandes debuterte

Ole Gunnar Solskjær sendte nysigneringen Bruno Fernandes ut til sin Manchester United-debut, men verken han eller andre scoret i 0-0-kampen mot Wolverhampton.

Av NTB | 01.02.2020 21:16:15

Sport: Nærmest var nok innbytterne Mason Greenwood og Diogo Dalot på tampen av kampen.

Greenwood fikk en skuddsjanse i det 78. minutt. Ballen endret retning på to Wolves-forsvarere, men keeper Rui Patrício var heldig og sto der ballen endte etter flipperspillet i målgården.

På overtid var Dalot enda nærmere å bryte nullen. Aaron Wan-Bissaka raidet på høyresiden og slo inn foran mål. Dalot måtte bøye seg for å treffe ballen med hodet, og den forsvant rett på feil side av stolpen, utenfor keepers rekkevidde.

– Wolverhampton er vanskelige å bryte ned, men det er vi også. Vi har ikke sluppet inn mål på tre kamper mot dem, og det er positivt, men vi mangler det lille ekstra, sa Solskjær til TV 2 etter lagets tredje strake seriekamp uten scoring.

– Vi har signert et par spillere vi håper skal hjelpe med det, og andre spillere er tilbake. Vi skal fikse dette, men i slutten av en periode med mange harde kamper forventet jeg ikke så mye mer enn dette.

Laget hans misbrukte en ny sjanse til å ta innpå Chelsea i kampen om den viktige 4.-plassen. Chelsea spilte også uavgjort lørdag, og avstanden opp til London-klubben er fortsatt seks poeng.

– I første omgang var det for lite bevegelse rundt Bruno. I pausen bestemte jeg å flytte ham litt lenger ned og få ham på ball. Han viste kvaliteter allerede i sin første kamp i Premier League, sa Solskjær.

Wolverhampton kontret og satte sammen flere fine angrep, uten at det ble skikkelig farlig. Den beste muligheten fikk Adama Traoré etter flott angrepsspill. Fra seksten meter kunne han dyttet ballen videre til Matt Doherty som kom på en et fint løp, men spanjolen valgte å banke til. Skuddet gikk halvannen meter utenfor stolpen til David de Gea.

I det 56 minutt fikk han muligheten fra 35 meter på frispark, uten at Rui Patrício ble satt på den store prøven fra det holdet.

Igjen var det antydning til mishagsytringer fra publikum, men Solskjær tror Fernandes og den andre nyervervelsen Odion Ighalo kan løfte laget etter vinterpausen.

– Bruno vil bli mer vant til spillerne rundt seg, og så får vi Ighalo inn. Da har vi litt flere strenger å spille på. Nå skal spillerne få noen dager fri, så skal vi jobbe hardt den siste uken før neste kamp, sa Solskjær.

16 dager vinterpause fra kamp venter for Manchester United før laget reiser til London for å møte Chelsea.

Den første omgangen var tett og jevn, og helt uten de virkelig store sjansene. Den beste muligheten fikk nykommer Fernandes i det 39. minutt. Luke Shaw kom seg fint rundt på venstrekanten og fant portugiseren med en presis pasning på 16-meteren. Skuddet til Fernandes var så svakt plassert at landsmann Rui Patrício kunne fange ballen i fast grep.

Til tross for en offensivt anlagt rolle bidro Fernandes solid i forsvarsarbeidet. Ti minutter ut i 2. omgang brukte han ulovlige midler da han dro ned Raúl Jiménez da gjestene kontret. Det kostet ham et gult kort.

(©NTB)

Flere nyheter: