reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det ble målløst mellom Chelsea', her ved Callum Hudson-Odoi, og Brighton, ved Joël Veltman i en kamp der dramatikken skjedde før avspark. Foto: Frank Augstein, Pool via AP / NTB

Målløst for Chelsea etter superliganei

Chelsea-tilhengerne fikk kveldens eneste opptur da klubben deres sa nei til den europeiske superligaen. Laget berget så vidt 0-0 mot Brighton.

Av NTB | 20.04.2021 23:20:15

Sport: Det ble en hektisk opptakt til oppgjøret for Thomas Tuchel og hans menn. De ble sittende fast tre kvarter i protestkaoset utenfor Stamford Bridge, og kampen måtte utsettes et kvarter.

Midt i det hele kom klubbens avgjørelse om å trekke seg fra superligaen, noe som fikk tilhengerne til å juble.

Chelsea-spillerne greide ikke å gi dem flere anledninger til det. De kom til første omgangs beste sjanse ved Kai Havertz, men etter pause var Brighton nærmest scoring.

– Jeg ble informert på samme måte som dere, og det var en uvanlig situasjon. Før kampen fikk jeg ingen spørsmål om laget, bare om dette. Likevel var jeg helt fokusert på kampen, sa Tuchel til Sky Sports.

Adam Lallana og Danny Welbeck kom til hver sin kjempesjanse, begge etter fæle balltap i hjemmelagets bakre firer. I det 77. minutt lot Kurt Zouma seg overrumple med ballen, og Lallana skjøt rett utenfor fra god posisjon.

To minutter senere var det Jorginho som mistet ballen dypt på egen halvdel, og Welbeck skjøt i stolpen.

Rett etter tvang Lallana hjemmekeeper Kepa Arrizabalaga til en god redning med et godt skudd.

– Det var et angrep på sportens integritet, sa han til Sky Sports.

Rett før slutt ble Brighton-spiller Ben White utvist med to gule kort, men laget berget et viktig poeng i bunnstriden. Chelsea holder så vidt på 4.-plassen, men er foran West Ham bare på målforskjell.

– Selvsagt var jeg ikke fornøyd med det jeg så i dag. Det var ingen, men det kan skje selv om forberedelsene er det beste. Vi var ikke gode nok til å vinne i dag.

– Vi sto for en fantastisk prestasjon, sa Brighton-manager Graham Potter, som også gledet seg over superligaprosjektets kollaps.

(©NTB)

Flere nyheter: