Menu
Anton Salétros og Sarpsborg ble stanset på hjemmegress av Haugesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Målløs serieåpning for Sarpsborg og Haugesund

Verken Sarpsborg eller Haugesund klarte å åpne målkontoen i en noe rufsete 16.-maikamp mellom lagene. Det var vertene minst fornøyde med.

Av NTB | 16.05.2021 16:56:06

Sport: I en kamp der begge lags keepere gjorde en god figur endte det målløst på Sarpsborg stadion. Lagene skapte enkelte muligheter til å score, men noen festforestilling var det ikke.

– Grei 1. omgang, svak 2. omgang, oppsummerte Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen overfor Discovery.

Han fikk en stor mulighet til å avgjøre kampen på tampen, men avslutningen på innlegget fra Sulayman Bojang ble ikke god nok.

– Det er elendig av meg, jeg er nødt til å score der. Den er tilnærmet blank, og da skal jeg score, sa Thomassen.

– Det var gøy, men det ble en 0-0-kamp, slik mange spådde. Jeg følte at vi gjorde en god figur og var veldig solide bakover. Vi mangler bare å score mål, sa Selvik.

Haugesund var stort sett fullt på høyde på gjestene, men skapte sine første skikkelige sjanser først etter pause. Én av dem kom ved Niklas Sandberg i det 53. minutt. Han tråklet seg gjennom Sarpsborg-forsvaret og fyrte av fra 16 meter, men skuddet gikk like over lengste kryss.

Kort etter fikk Sondre Liseth skyte fra god posisjon, men han sleivet ballen inn til Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Oppgjøret bar preg av at det er lenge siden lagene har spilt en tellende kamp. Særlig i første omgang var det en del feilpasninger, brudd og slurv. Det førte samtidig til et par farlige muligheter på overganger.

– Totalt sett har vi nok flest målsjanser, men jeg synes vi mistet noe av kontrollen etter pause. Så jeg kan ikke si at det var et urettferdig resultat, sa Sarpsborg-trener Mikael Stahre.

Han var samtidig ikke tilfreds med ett poeng i serieåpningen.

– Absolutt ikke. Tre poeng på hjemmebane skal vi ha. Men i fjor hadde vi null poeng etter fem omganger, så dette er 100 prosent bedre, sa Stahre.

Vertene presset hardt for scoring mot slutten og var farlige på innlegg fra vingbacken Sulayman Bojang på høyresiden. Avslutningene manglet imidlertid det lille som skulle til for å overliste Selvik.

I siste ordinære spilleminutt burde dessuten Haugesund ha kapret seieren. Tre gulkledde spillere sto i kø for å sette Kristoffer Veldes frisparkinnlegg i mål, men ingen av dem traff ballen. Dermed ebbet også oppgjøret ut med 0-0.

Sarpsborg og Haugesund er blant lagene som startet serien først søndag på grunn av lokale koronarestriksjoner. 2. pinsedag skal Haugesund spiller hjemme mot Stabæk, mens Sarpsborg gjester Odd.

Hans kollega og tidligere Haugesund-spiss Ibrahima Koné kunne ha straffet gamle lagkamerater allerede etter åtte minutter da han fikk en retur i beina alene med keeper Egil Selvik. Sarpsborg-spissen lyktes imidlertid ikke med å vippe ballen over FKH-målvakten, som gjorde en strålende kamp.

Et innøvd Sarpsborg-trekk på corner holdt på å lykkes etter 59 minutter, men keeper Selvik var igjen god da Anton Salétros fyrte av via hodet til Koné.

Salétros og Sarpsborg fikk en ny stor sjanse etter 73 minutter. Svensken spilte vegg med innbytter Felix Michel Melki og skjøt like over tverrliggeren.

(©NTB)

Flere nyheter: