reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tidligere visepresident Joe Biden sa fra talerstolen at det ikke kaller supertirsdag for ingenting. Han har vunnet åtte delstater, ifølge målinger. Foto: AP / NTB scanpix

Målinger: Biden har seiret i åtte delstater – Sanders vant nøkkelstat

Joe Biden har så langt vunnet i åtte delstater, mens Bernie Sanders tok supertirsdagens største seier, California, ifølge målinger.

Av NTB | 04.03.2020 06:01:26

Politikk: Etter å ha startet dårlig i nominasjonsprosessen om å bli Demokratenes presidentkandidat foran høstens valg, så det ut til at Biden kan ha reist kjerringa.

– Jeg er tilbake, sa 77-åringen fra talerstolen i Los Angeles.

Ifølge valgdagsmålinger, som blant andre CNN siterer, er det rivalen Bernie Sanders som kommer til å ta den største gulroten av dem alle: California. 415 delegater skal fordeles, og den er derfor svært viktig å vinne.

Der er foreløpig ikke klart hvem som vinner Texas, hvor det skal fordeles 228 delegater. Men ifølge foreløpig opptelling leder Sanders foran Biden.

Det er heller ikke avgjort i Maine, hvor det skal fordeles 24 delegater.

– Det er en god kveld, det er en god kveld. Det ser ut til at den blir bedre. De kaller det ikke supertirsdag for ingenting, sa Biden fra et valgarrangement i Los Angeles tirsdag.

Det ble langt fra en super tirsdag for Elizabeth Warren. Det var ventet at hun kom til å vinne Massachusetts, som er hennes hjemstat, men der var det Biden som altså trakk det lengste strået, ifølge målingene.

I tillegg til California, ligger Sanders an til å vinne i hjemstaten Vermont, samt Colorado og Utah.

I tillegg til at det er nominasjonsvalg i 14 delstater, er det også valg på Amerikansk Samoa tirsdag.

Der var det tidligere borgermester i New York Michael Bloomberg som trakk det lengste strået der, ifølge valgdagsmålinger. Seks delegater skal fordeles der.

Deretter fulgte delstatene som ligger lenger vest. Valglokalene i California på vestkysten er ventet å stenge helt til slutt.

Prognosene viser at senator Sanders ser ut til å få flertallet av de 16 delegatene som skal fordeles i hans hjemstat Vermont, samt Colorado, hvor det skal fordeles 67 delegater. I Utah, som Sanders også ser ut til å vinne, er 29 delegater i spill.

Tidligere visepresident Biden ser ut til å få et flertall av de 99 delegatene som skal fordeles i Virginia. I North Carolina skal det fordeles 110 delegater, og Biden ser ut til å få et flertall av disse også.

Biden ser også ut til å ha vunnet i Alabama, hvor det skal fordeles 52 delegater, Oklahoma, hvor det skal deles ut 37 delegater, samt i Tennessee, hvor 64 delegater er i spill. I Arkansas skal det fordeles 31 delegater, mens det i Minnesota er 75 delegater i spill. Biden ser ut til å få et flertall av disse også. I Massachusetts skal 91 delegater fordeles.

Så langt har Biden vunnet i Massachusetts, Virginia, North Carolina, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Arkansas og Minnesota, ifølge valgdagsmålinger som amerikanske medier siterer.

Valglokalene i Vermont og Virginia var de første som stengte under supertirsdag, hvor totalt 1.357 delegater skal fordeles mellom kandidatene i de 14 delstatene.

(©NTB)

Flere nyheter: