Menu
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Moderaternas partileder Ulf Kristersson besøkte Nato-øvelsen Cold Response i Narvik i mars. Stadig flere svensker er positive til Nato-medlemskap, går det fram av Aftonbladets siste måling. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Måling: Seks av ti svensker vil bli med i Nato

Stadig flere svensker ønsker at landet skal bli med i Nato, viser en måling utført for Aftonbladet. 61 prosent sier nå ja.

Av NTB | 11.05.2022 00:15:56

Politikk: Det er den tredje uka på rad der det er flertall på målinger for medlemskap i forsvarsalliansen, skriver nyhetsbyrået TT.

De 61 prosentene i målingen Demoskop har gjort for Aftonbladet, er 4 prosentpoeng flere enn forrige måling 20. april. 20 prosent mener at Sverige ikke bør gå inn i Nato, mens 19 prosent sier de ikke har gjort seg opp noen mening.

1.707 personer er spurt i undersøkelsen, alle 16 år eller eldre. Sveriges fire borgerlige partier har allerede gått inn for Nato-medlemskap, men nøkkelen ligger hos regjeringspartiet Socialdemokraterna, som skal meddele sitt standpunkt søndag.

Også i Finland har Nato-debatten blusset opp på grunn av Russlands invasjon av Ukraina. Der skal regjeringen flagge standpunkt lørdag.

Også den finske befolkningen støtter Nato-medlemskap, ifølge en fersk måling fra kringkasteren Yle.