reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Odds Mushaga Bakenga scoret to mål i 6-1-seieren over Mjøndalen søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Målfest i Skien da Odd knuste Mjøndalen 6-1

Målene kom som perler på en snor da Odd strammet grepet om tredjeplassen i serien og valset over Mjøndalen med 6-1 søndag.

Av NTB | 30.08.2020 20:07:58

Sport: Allerede før det var spilt fire minutter lå første ball i nettet. Tonny Brochmann plukket opp returen fra Lars Olden Larsens skudd og banket inn 1-0 til Mjøndalen via keeper og tverrliggeren.

Espen Ruud svarte umiddelbart med et kraftig hodestøt bare minutter senere.

Før man rakk å trekke pusten skrev Mushaga Bakenga seg på scoringslisten. Spissen plasserte ballen enkelt i mål etter et godt innlegg fra Elba Rashani.

Mjøndalen-kaptein Joackim Olsen Solberg dempet ballen med armen foran eget mål etter halvtimen spilt, og Ruud sendte hjemmelaget til 3-1-ledelse fra straffemerket.

Bare minutter senere gjorde Bakenga alt selv og fintet ut både Markus Nakkim og Sosha Makani. 4-1 til Odd før pause.

I 2. omgang curlet Rashani inn det femte Odd-målet fra seksten meter, før Mjøndalens Sondre Liseth bommet på straffe.

Birk Risa punkterte kampen på overtid.

Dermed fortsetter den tunge sesongen for Mjøndalen, som nå ligger på nedrykksplass med 14 poeng. Odd legger press på Molde i kampen om sølvplassen.

Odd svarte umiddelbart ved pannebrasken til Ruud. Danske Kasper Lunding la et strøkent hjørnespark på bakre stolpe, og Ruud klinket inn utligningen i krysset bak en utspilt Sosha Makani.

Målene kom på løpende bånd, og det var så vidt supportene rakk å juble ferdig før en ny ball lå i nettmaskene. Birk Risa sendte en nydelig stikker til Rashani, som la ballen hardt inn langs bakken til Bakenga. 28-åringen satte kontrollert inn ledelsen 14 minutter ut i kampen.

– Jeg så ikke en dritt, jeg. Jeg så ikke ballen i det hele tatt. Jeg fikk sola midt i trynet, så traff den jo hånden mi, men jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av den. Det er jo klønete, men jeg synes det er strengt, sa syndebukk Solberg til Eurosport i pausen.

Fire minutter etter straffemålet snappet Bakenga opp ballen på egen banehalvdel fra et dårlig pasningsforsøk signert Brochmann og satte på turboen mot Mjøndalen-målet. Spissen ristet av seg Markus Nakkim og fintet vekk Mashani på lekkert vis, før han trillet inn sitt annet mål for dagen.

Like før pause var Bakenga nær ved å score hattrick. Lunding fant Bakenga med et frispark, men 28-åringen skjøt midt på Makani.

Mjøndalen fikk muligheten til å få et trøstemål etter at Hagen forstyrret Brustad. Liseth banket ballen fra straffemerket ned mot hjørnet av målet, men der lå en utstrakt Sondre Rossbach. Returen banket 22-åringen i stolpen. Det var ikke Mjøndalens kveld på besøk i Skien.

Like før slutt punkterte Risa kampen etter et flott frispark fra Ruud.

Verken Bakenga eller Ruud klarte å få hattricket, men Jan Frode Nornes var nok fornøyd med lagets prestasjon etter en knusende 6-1-seier.

Odd møter serieleder Bodø/Glimt på bortebane når spillerne har fått hvilt i to uker. Mjøndalen gjester Sandefjord i Drammen.

Olden Larsen testet skuddfoten tidlig i oppgjøret med et skudd fra utenfor 16-meteren, men forsøket ble blokkert av Odd-kaptein Steffen Hagen. Brochmann var på hugget, plukket opp returen og banket inn 1-0 til Mjøndalen via keeper og tverrliggeren før det var spilt fire minutter.

Etter halvtimen spilt ble vondt verre for Mjøndalen. Kaptein Solberg skulle enkelt klarere et innlegg fra Rashani, men dempet ballen med armen. Dommer pekte på straffemerket, og Ruud banket inn 3-1-målet.

Selv med tremålsledelse sparte ikke Odd på kruttet. Vebjørn Hoff vant ballen på midtbanen og fikk med seg Rashani på full sprint mot Mjøndalen-buret.

(©NTB)

Flere nyheter: