Menu
Beth Mead gratuleres av prins William etter Englands finaleseier i fotball-EM. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Måldronning Mead ble kåret til EMs beste

Arsenal-spiller Beth Mead ble kåret til fotball-EMs beste spiller etter at England tok tittelen. Hun ble også måldronning med sine seks mål.

Av NTB | 31.07.2022 21:40:44

Sport: – Jeg kan ikke tro det. Noen ganger kutter sporten deg ned, men å slå tilbake er det beste som finnes. Jeg er fortsatt i sjokk og kan ikke tro at vi vant. Jeg er så stolt av dette laget, sa Mead.

Hun ble vraket til fjorårets OL av Hege Riise og tok det tungt. I EM herjet hun tidvis, og spesielt mot Norge. Hun scoret i alle gruppekampene, med hattrick i 8-0-seieren mot de norske. Hun scoret også i semifinalen mot Sverige.

England startet med de samme elleve i alle seks kamper, men innbytterne ga avgjørende bidrag. Manchester United-duoen Alessia Russo og Ella Toone scoret henholdsvis fire og to mål som innbyttere, mens Chloe Kelly fra Manchester City kom inn og ble matchvinner søndag. Hun ble byttet inn for Mead i 2. omgang.

Keira Walsh ble kåret til finalens beste spiller, mens tyske Lena Oberdorf fikk prisen som EMs beste unge spiller. 20-åringen imponerte tross finaletapet.

(©NTB)