Menu
Novak Djokovic viste overlegen styrke i semifinalemøtet mot Roger Federer i Australian Open torsdag. Han vant i tre strake sett. Foto: AP / Lee Jin-man / NTB scanpix.

Djokovic slo Federer i Australian Open

Novak Djokovic kan ta sin åttende seier i Australian Open etter at en småskadd Roger Federer ble malt i stykker i semifinalen.

Av NTB | 30.01.2020 13:30:25

Sport: Den 32 år gamle serberen vant i tre strake sett 7-6, 6-4, 6-4. Han befestet dermed også posisjonen som den klart beste av de to, med sin 27. seier mot Federers 23 i deres 50. innbyrdes oppgjør.

38 år gamle Federer er den eldste som har nådd så langt i Australian Open siden 1977. Han startet friskt mot Djokovic, brøt serberens serve to ganger og lå an til ta hjem det første settet. Men Djokovic brøt tilbake og vant overbevisende i tiebreak.

Samtidig ble det klart at Federer slet med kroppen.

– Det står respekt av at Roger kom ut og spilte i dag og at han prøvde så godt han kunne. Jeg var veldig nervøs i starten og det kunne gått den andre veien, sa Djokovic.

Mens Djokovic har hatt en relativ komfortabel reise til semifinalen, har Federer slitt atskillig mer. I kvartfinalen tidligere i uken reddet han sju matchballer mot amerikaneren Tennys Sandgren og vant til slutt 3-2.

Djokovic jakter sin åttende tittel i Australian Open (17. Grand Slam totalt) og møter vinneren av oppgjøret mellom Dominic Thiem (Østerrike) og Alexander Zverev (Tyskland) som spilles senere torsdag.

Djokovic har statistikken på sin side: Han har aldri tapt verken semifinale eller finale i Australian Open.

I kvinneklassen møter Spanias Garbiñe Muguruza Sofia Kenin fra USA. Muguruza kom useedet inn i turneringen og er i sin første finale i Australian Open. Kenin overrasket mange ved å slå ut verdensener og hjemmehåpet Ashleigh Barty.

I det andre settet brøt Djokovic Federers serve på 5-4 og jublet høyt for 2-0-ledelse. Han hadde små problemer med å serve hjem også det tredje settet, og han viste til tider at det nå er klasseforskjell mellom nummer to og tre på verdensrankingen.

I 37 graders varme viste Djokovic styrke med sin fysikk og Federer så til tider regelrett resignert ut, til tross for massiv støtte fra tribunen.

(©NTB)

Flere nyheter: