Menu
Makaveli Lindén føres inn til rettsmøte i Dijon i Frankrike med bind for øynene etter pågripelsen i 2018. Foto: Dominique Trossat/AP / NTB scanpix

Makaveli Lindén overført til sykehus

Drapssiktede Makaveli Lindén er overført til psykiatrisk sykehus. Påtaleinnstillingen mot ham er utsatt på grunn av etterforskningen av Prinsdal-drapet.

Av NTB | 12.02.2020 12:46:04

Kriminalitet og rettsvesen: Lindén har de siste ti månedene sittet på sikkerhetsavdelingen i Ila fengsel, men er nå overført til Dikemark.

– Det har vært en søknadsprosess, og han ble overført tirsdag, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet til Dagbladet.

15. januar opplyste Oslo-politiet at saken var ferdig etterforsket, og at de ville sende sin påtaleinnstilling til Statsadvokaten i Oslo omgående. Dette ble utsatt på grunn av etterforskningen av Prinsdal-drapet.

Trolig sendes innstillingen innen denne eller neste uke, ifølge Hatlo.

Mandag 15. oktober 2018 ble 24 gamle Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen funnet drept i leiligheten sin i Arbos gate på Majorstuen i Oslo. Ved hjelp av overvåkingsbilder ble svenske Makaveli Lindén identifisert og siktet for drapet, og han ble etterlyst internasjonalt. En drøy uke senere ble han pågrepet på jernbanestasjonen i den østfranske byen Dijon.

21-åringen har erkjent straffskyld for drapet på 24-åringen.

Det hersker stor usikkerhet rundt 21-åringens psykiske helsetilstand på gjerningstidspunktet. Han ble nylig kjent strafferettslig tilregnelig av de rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkte ham – men under meget sterk tvil.

I 2017 ga svenske rettspsykiatere ham diagnosen schizofreni.

(©NTB)

Flere nyheter: