Menu
Quentin Fillon Maillet tok en ny verdenscupseier på sprinten i Kontiolahti. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via AP / NTB

Maillet best i Kontiolahti – Filip Fjeld Andersen toer

Verdenscupleder Quentin Fillon Maillet demonstrerte prikkfri skiskyting og vant lørdagens sprint i Kontiolahti. Samtidig viste de norske OL-reservene seg fram.

Av NTB | 05.03.2022 16:36:58

Sport: Maillet hadde en kjempedag i de finske skoger. Han vant med 18,3 sekunder, skaffet seg et glimrende utgangspunkt foran søndagens jaktstart og økte sin allerede solide ledelse i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Etter 16 av 22 individuelle renn har franskmannen over 150 poengs forsprang til toer og lagkamerat Emilien Jacquelin.

Filip Fjeld Andersen gjorde sin beste konkurranse i karrieren og var nærmest å tukte Maillet. Mannen som var reserve i den norske OL-troppen traff på alle de ti skuddene og kom i mål 11,4 sekunder foran treer Johannes Kühn.

– Det føles veldig godt. Jeg har fått en lang periode med mye god trening og mye sparring med Sigfried (Mazet, skytetrener) på skytebanen. Det er kult å vise at vi på rekruttlaget også er gode nok for topplasseringer i verdenscupen, sa Andersen til NRK.

Det var karrierebeste resultat også for ham.

– Jeg er veldig fornøyd. Karrierebeste, og jeg klatrer nærmere og nærmere pallen for hvert renn som går, sa Bakken.

Han var småirritert over bommen på fjerde skudd på stående skyting.

– Jeg merker at jeg har litt høy fart på siktet, og så blir jeg litt sein. Jeg skulle hatt den inne. Men til gjengjeld er jeg veldig fornøyd med farten i sporet.

Det så derimot lenge bra ut for Aleksander Fjeld Andersen og Sverre Dahlen Aspenes etter fullt hus på liggende skyting, men bomskudd på stående gjorde at de havnet et stykke bak tetkampen. Til slutt ble det 26.-plass for Andersen og 33.-plass for Aspenes.

Norge fikk en vrien opptakt til lørdagens renn som følge av et koronautbrudd i smøreteamet. Bare to smørere var tilgjengelige for nordmennene før sprinten.

Norges andre OL-reserve på herresiden, Sivert Guttorm Bakken, gjorde seg heller ikke bort. Han måtte tåle ett bomskudd og ble nummer fire – halvannet sekund unna en plass på seierspallen.

De mer rutinerte løperne Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid ødela sine løp på standplass. De to nordmennene pådro seg tre strafferunder hver og ble slått med over minuttet. Lægreid endte på 22.-plass, mens Christiansen ble nummer 24.

(©NTB)