Menu
Patrick Mahomes regisserte i sluttminuttene tre angrep som endte med touchdown, og dermed vendte San Francisco 49ers til seier 31-20 i Superbowl mot San Francisco 49ers etter å ha ligget under med ti poeng mindre enn seks minutter før slutt. Foto: Matt York, AP / NTB scanpix

Mahomes sto bak dramatisk vending da Chiefs vant Superbowl

Kansas City Chiefs var ille ute i Superbowl, men de siste ti minuttene våknet quarterback Patrick Mahomes og regisserte angrepene som ga 31-20-seier.

Av NTB | 03.02.2020 04:30:57

Sport: San Francisco 49ers ledet 20-10 da Chiefs fikk ballen snaut ni minutter før slutt. Mahomes hadde inntil da vært en skygge av spilleren han pleier å være, men plutselig fant 24-åringen seg selv og viste fram det spektakulære angrepsspillet han er kjent for.

Først førte han laget 68 yards i løpet av 2.40 effektive minutter ved hjelp av 10 spill og avsluttet med en touchdownpasning til Travis Kelce. Etter at forsvaret stoppet motstanderen førte Mahomes laget sitt 65 yards på 2.26 ved hjelp av 7 spill og fant Damien Williams, som scoret lederpoengene.

Niners-quarterback Jimmy Garoppolo prøvde å svare, men laget hans ble stoppet igjen, og Williams satte siste spiker i kista da han løp inn og Chiefs’ tredje touchdown på mindre enn fem minutter.

– Vi mistet aldri troen, det er det viktigste. Ingen hang med hodet, og vi fortsatte å tro på hverandre. Forsvaret ga oss ballen tilbake, og vi fant en måte å vinne, sa Mahomes, som ble kåret til finalens mest verdifulle spiller (MVP).

Chiefs lå under med 24 poeng i kvartfinalen mot Houston Texans og to ganger med 10 poeng i semifinalen mot Tennessee Titans, men det var før pause og med mer tid til å komme tilbake. Søndagens vending var kanskje den mest spektakulære av dem alle.

Laget er uansett det første som vinner Superbowl etter å ha ligget under med minst 10 poeng i alle sine sluttspillkamper.

Først ble han av sine spillere dynket i sportsdrikke, slik tradisjonen er når man vinner.

– Jeg elsker den fyren, sa Reid om Mahomes.

– Dette er stort, og vi skal nyte hvert øyeblikk.

Chiefs har ventet 50 år på en ny tittel etter at norske Jan Stenerud i 1970 sparket 11 av poengene da Minnesota Vikings ble slått 23-7. Søndag var ventetiden over.

Lenge så det ut til at 49ers skulle få feire sin første tittel på 25 år, og den sjette totalt. Det ville ha tangert rekorden til Pittsburgh Steelers og New England Patriots, men lagets ellers gode forsvar maktet ikke å stå imot da Mahomes hadde ryggen mot veggen og var nødt til å ta sjanser.

I første halvdel var Mahomes og Chiefs-angrepet langt fra vanlig nivå. Den unge superstjernen ga noen prov på hvor tøff han er, og løp inn et touchdown, men det offensive fyrverkeriet uteble.

Det sto 10-10 etter en overraskende tam første halvdel, men det var Niners og Garoppolo som så ut til å la seg inspirere av det spektakulære halvtidsshowet med Jennifer Lopez og Shakira.

Tidlig i kampen havnet en Garoppolo-pasning i hendene på motspiller, men Chiefs greide ikke å få mer enn tre poeng ut av det påfølgende angrepet. Da Mahomes i 3. periode kastet en dårlig pasning som ble fanget av forsvareren Fred Warner, omsatte Niners det nådeløst i touchdown og ti poengs ledelse.

I siste periode brøt Tarvarius Moore nok en Mahomes-pasning og spolerte et lovende angrep. Da så det mørkt ut for Chiefs, men da alt sto på spill fant Mahomes seg selv igjen.

Seieren gjør at Andy Reid ikke lenger er den mest meritterte NFL-trener uten en tittel. Han ledet sin 366. kamp i ligaen, og omsider fikk han holde Lombardi-trofeet.

I stedet var det 49ers-quarterback Jimmy Garoppolo som regisserte de mest effektive angrepene med metodisk spill da laget hans fra stillingen 3-10 scoret 17 poeng på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: