reklame for Utvik Autoservice
Menu
Harry Maguire møtte i retten i helgen. Foto: Michael Varaklas / AP / NTB scanpix

Maguire funnet skyldig i vold og bestikkelser

Manchester United-kaptein Harry Maguire ble tirsdag funnet skyldig i vold mot offentlig tjenestemann og gjentatte forsøk på å bestikke politiet.

Av NTB | 25.08.2020 18:52:57

Sport: Han ble også funnet skyldig i krenkende atferd og å motsette seg pågripelse.

Maguire var involvert i en konfrontasjon med politiet utenfor et utested på ferieøya Mykonos i forrige uke. Tirsdag kom saken opp for retten på den nærliggende øya Syros, og det ble rettet beskyldninger om vold fra begge parter.

En politimann vitnet i retten om at Maguire hadde sagt: «Vet du hvem jeg er? Jeg er kaptein for Manchester United og veldig rik. Jeg kan gi dere penger om dere lar oss gå».

Da rettsmøtet kom i gang ba Maguires forsvarer Alexis Anagnostakis først om at saken måtte utsettes fordi tiden til forberedelser hadde vært for kort, ifølge Sky Sports. Anagnostakis hevdet at han først to timer før rettssaken fikk overlevert et dokument der de konkrete anklagene mot fotballstjernen fremgår.

Anagnostakis er ifølge BBC en av de mest fremtredende menneskerettighetsadvokatene i Hellas.

Dommeren avviste ønsket om utsettelse.

Maguires forsvarer hevdet at fotballstjernens søster Daisy fikk injisert en substans av to albanske menn, hvilket skal ha ført til at hun besvimte. Deretter skal Maguire og hans følge ha bedt om å bli kjørt til sykehus, men i stedet ble de tatt med til politistasjonen.

Der hevder Maguire at han ble sparket av en politimann, og det skal ha blitt ropt til ham at «karrieren din er over». Stemningen skal ha vært amper.

Aktoratet hevdet på sin side at en politimann ble dyttet av engelskmennene, og at Maguire gjentatte ganger forsøkte å betale seg ut av situasjonen.

Manchester United har bekreftet at forsvarsprofilen avviser anklagene som er rettet mot ham. Via sin forsvarer erklærte han seg ikke skyldig under tirsdagens rettsmøte.

Ved siden av Maguire må også United-stjernens bror og en kamerat svare for anklager.

I en uttalelse gresk politi sendte ut fredag ble det opplyst at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet. Politiet hevder at britene motsatte seg pågripelse og gikk til både verbale og fysiske angrep på tjenestemenn.

En rekke Premier League-stjerner har ifølge Sky Sports feriert på Mykonos den siste tiden. Marcus Rashford, Jamie Vardy, Trent Alexander-Arnold og Dele Alli er fire andre i tillegg til Maguire.

Tirsdag tok Englands landslagssjef Gareth Southgate ut troppen til de kommende nasjonsligamøtene med Island og Danmark. Maguire var med på listen.

I rettsforhandlingene som fulgte fremkom det ifølge avisen The Independent at det foreligger ganske ulike versjoner av hendelsesforløpet.

Maguire møtte ikke selv i retten tirsdag. Han var til stede under et innledende rettsmøte i helgen, men ble så løslatt. United-stjernen har reist hjem til England.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: