Menu
Russiske Nikita Mazepin har fått sparken i Formel 1-laget Haas. Ifølge Ekstra Bladet erstattes han av danske Kevin Magnussen. Foto: Darko Bandic, AP / NTB

Magnussen tilbake i Formel 1 – erstatter Mazepin

Kevin Magnussen er tilbake i Formel 1 som Haas-fører. Han har skrevet en flerårig avtale med laget som nylig sparket Nikita Mazepin.

Av NTB | 09.03.2022 19:10:13

Sport: Haas bekrefter avtalen på sitt nettsted. Det er klart bare halvannen uke før den nye sesongen innledes med Bahrains Grand Prix.

– Jeg er henrykt over å ønske Kevin Magnussen velkommen tilbake til Haas. Det var et enkelt valg, sier teamsjef Günther Steiner.

– Vi lette etter en fører som kunne gi oss verdi, og som hadde betydelig erfaring. Han var også ledig på markedet, og dermed kan vi kaste ham rett inn i testkjøringen.

– Jeg ble veldig overrasket, men samtidig veldig opprømt, da Haas kontaktet meg. Jeg hadde andre planer for dette året, men denne muligheten var bare for fristende, sier Magnussen.

Som følge av Russlands invasjon i Ukraina fikk russiske Mazepin sparken. Dermed manglet Haas en lagkamerat for Mick Schumacher, og valget falt på Magnussen.

Dansken debuterte i Formel 1 som McLaren-fører i 2014. I 2016 byttet han til Renault, mens han i årene 2017 til 2020 kjørte for Haas. Han var uten Formel 1-sete i fjor og kjørte da sportsbilløp.

Mazepin er sønn av en milliardær med nære bånd til Vladimir Putin, og farens penger har vært en av grunnene til at russeren fikk sjansen som Formel 1-fører. Nå har Haas sagt opp sponsoravtalen med Uralkali.

Det russiske selskapet vurderer også rettslige skritt for å få pengene sine tilbake.

Den danske 29-åringen har kjørt 119 Formel 1-løp for tre ulike staller, 79 av dem for Haas.

Samtidig meldes det at Mazepin vurderer juridiske skritt mot Haas-laget etter at han mistet jobben. Han mener det var en urettferdig avgjørelse.

(©NTB)