reklame
Menu
Magnus Carlsen var overlegen i Legends of Chess og vant alle sine 13 dueller. Han gjorde kort prosess i finalen mot Jan Nepomnjasjtsjij. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Magnus Carlsen vant Legends of Chess med maktdemonstrasjon

Magnus Carlsen sto for en voldsom maktdemonstrasjon da han sikret seieren i Legends of Chess ved å knuse Jan Nepomnjasjtsjij. Han vant alle sine 13 dueller.

Av NTB | 04.08.2020 18:17:54

Sport: Den norske verdensmesteren tapte noen få partier i løpet av de 15 dagene turneringen varte, men sammenlagt beseiret han sin motstander hver eneste gang. Først vant han alle de ni duellene i grunnspillet, så slo han både Peter Svidler i semifinalen og Nepomnjasjtsjij i finalen i to strake kamper.

– I dag spilte jeg mye bedre enn i går. I det første partiet kom han aldri i gang. Det neste var utrolig komplisert, men jeg følte hele tiden at jeg sto bedre, sa han til Chess24 etter å ha vunnet de to partiene og rundet av med en rask remis i det tredje.

Mandag var det uavgjort etter de fire hurtigsjakkpartiene, slik at avgjørelsen falt i lynsjakk, men tirsdag gjorde Carlsen kort prosess. Han vant det første partiet med hvite brikker etter 27 trekk og det neste med svart etter 76 trekk.

Dermed trengte Carlsen bare en remis på de to siste partiene for å vinne turneringen. Med hvite brikker tillot han aldri Nepomnjasjtsjij å sette ham under press. Etter 36 trekk ble det remis, og dermed var tittelen i havn etter tre partier og to og en halv time ved brettet.

Det er hans tredje triumf på de fire første turneringene i Magnus Carlsen Chess Tour, serien av onlineturneringer som har vært en stor suksess under viruspandemien.

Selv om han vant hver eneste kamp, synes ikke Carlsen Legends of Chess var hans beste turnering.

– Jeg synes jeg spilte bedre i Chess Masters, så jeg er ikke 100 prosent fornøyd, men for det meste har jeg spilt bra, sa han til Chess24.

Eneste turnering Carlsen ikke selv har vunnet av Rapid Challenge i juni, der Daniil Dubov vant. Nordmannen tapte da for Hikaru Nakamura i semifinalen.

Allerede søndag starter finaleturneringen i Carlsens sjakktour.

Også i det andre partiet skaffet Carlsen seg tidlig en vinnende stilling, men Nepomnjasjtsjij forsvarte seg heroisk og håpet å lure Carlsen til en feil. Den kom aldri, og til sist måtte russeren innse at slaget var tapt.

Carlsen vant Magnus Carlsen Invitational i mai, Chess Masters i juli og nå Legends of Chess, en turnering som samlet fem av dagens ypperste spillere og fem sjakklegender.

(©NTB)

Flere nyheter: