reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Magnus Carlsen gjorde kort prosess med Peter Svidler i semifinalen og er finaleklar i Legends of Chess. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Magnus Carlsen utklasset Svidler og sikret finaleplass

Magnus Carlsen gjorde kort prosess med Peter Svidler i lørdagens semifinale i Legends of Chess og er klar for finale. Det tok bare to timer.

Av NTB | 01.08.2020 18:47:53

Sport: Etter å ha vunnet første kamp fredag med to seirer og en remis koblet Carlsen grepet med seier i begge de første partiene lørdag. Med remis i det tredje avgjorde han duellen mot den 44-årige russeren lynkjapt.

– Jeg er superfornøyd med utfallet, men jeg føler at jeg har en del å gå på i spillet. Særlig er jeg misfornøyd med at jeg tidlig i 2. parti gjorde en feil av en type jeg ikke skal gjøre, sa Carlsen til TV 2.

Motstanderen blir klar først søndag. Jan Nepomnjasjtsjij så ut til å skulle slå ut Anish Giri, men nederlenderen slo tilbake med seier først i siste hurtigsjakkparti, så i siste lynsjakkparti og sist i armageddon. Dermed må de møtes til en tredje kamp.

I det første partiet spilte Carlsen seg med hvite brikker tidlig til et klart overtak som raskt utviklet seg til en vinnende stilling. Allerede etter 26 trekk var partiet over.

– Det partiet var veldig bra, sa verdensmesteren.

I neste parti gjorde Carlsen feilen som gjorde at Svidler innledningsvis hadde en gunstig stilling med sine hvite brikker, men et tabbetrekk av russeren endret alt, og etter 32 trekk hadde Carlsen vunnet også det partiet.

Nordmannen trengte bare remis i tredje parti for å være finaleklar. Han lå an til å vinne, men nøyde seg med remis etter 41 trekk. To timer etter at første brikke ble flyttet var finaleplassen i havn.

Svidler bekreftet at han valgte den strategien.

– Når man spiller med høy risiko må man spille veldig bra for at det skal lykkes, og det gjorde ikke det i dag, men jeg synes likevel det var rett valg, sa russeren til TV 2.

Svidler var den eneste av «legendene» i Legends of Chess som tok seg videre fra grunnspillet, der tidligere og nåværende turneringsspillere i verdensklasse målte krefter i onlineturneringen.

Carlsen slo alle de ni andre deltakerne i det innledende grunnspillet, og med seier over Svidler i to strake kamper har han vunnet 11 strake dueller i turneringen. Nå har han skaffet seg en fridag søndag før finalen som spilles i best av tre kamper.

Nepomnjasjtsjij trengte bare remis mot Giri i siste hurtigsjakkparti, så i det siste av de to lynsjakkpartiene, men tapte begge. Det gjorde han også i armageddon, og dermed blir det sjakkdramatikk også søndag.

Vinneren av turneringen får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour senere i måneden. Carlsen er allerede klar. Det er også russiske Daniil Dubov.

– Det var nok et poeng for ham å spille komplisert for å få meg ut av komfortsonen og øke sjansen for at jeg skulle spille feil, men han var ikke helt på topp, så det gikk egentlig veldig greit, sa Carlsen til TV 2.

– Aktive spillere vil ha et fortrinn foran oss som ikke spiller så mye. Jeg er glad for at jeg kom lengst av den eldre garde, og jeg slo noen spillere jeg normalt ikke slår, men jeg skulle gjerne ha spilt bedre, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: