reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen tok seg til semifinale i den første turneringen i Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Magnus Carlsen til semifinale med fire remis mot Giri

Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

Av NTB | 26.11.2020 21:53:02

Sport: Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

– Det gikk helt fint for meg at det bare ble remis. Jeg stresset litt i det tredje partiet, for jeg tror jeg sto tilnærmet til tap tidlig i det sluttspillet, men det reddet jeg heldigvis, sa Carlsen til TV 2.

Han sa at han unngikk å ta sjanser i det siste partiet og var godt fornøyd med remis.

Det ble remis sju ganger på åtte partier mellom Carlsen og Giri. Onsdag var nordmannen på defensiven i de tre første partiene, men berget remis i samtlige før han slo til med knallsterkt spill og seier med svarte brikker i det siste partiet.

Den norske verdensmesteren har ikke vært helt tilfreds med eget spill så langt i turneringen, men likevel vant han grunnspillet blant 16 spillere før han altså kvittet seg med Giri uten å gå veien om omspill.

I semifinalen venter Jan Nepomnjasjtsjij, som slo Levon Aronian i omspill.

Annerledes utviklet det neste partiet seg. Der flyttet Carlsen de hvite brikkene presist og offensivt til et stadig klarere overtak. Det så en stund ut som en vinnende stilling, men han greide ikke å fullføre jobben og lot Giri slippe unna med remis etter 56 trekk.

– Det virket som han regnet veldig godt for å redde det. Det var absolutt veldig bra jobbet av ham, sa Carlsen om det partiet.

– Jeg var ikke så veldig bekymret. Jeg tenkte bare at nå skal jeg prøve å spille solid, regne ordentlig og ikke ta altfor store sjanser, sa Carlsen.

Han spilte godt i det siste partiet og sto tilsynelatende til seier, men han visste at han ville gå videre med remis og valgte å spille sikkert. Etter 50 trekk var bare kongene igjen, og Carlsens semifinaleplass var klar.

– Jeg føler at partiet gikk veldig greit. Jeg fikk en fordel tidlig og styrte greit mot remis, sa han.

Da hadde Nepomnjasjtsjij vunnet begge lynsjakkpartiene i omspillet mot Aronian.

– Han utspilte Aronian og viste et annet nivå enn han har vært på tidligere. Imonerende, sa Carlsen om russeren.

Gode forberedelser ga Giri en svært lovende stilling i det første partiet torsdag. Etter 18 trekk var han to bønder over, og sjakkcomputerne ga ham en meget god sjanse til å vinne partiet. Med presist spill utlignet Carlsen stillingen, og det endte med remis etter 44 trekk. Da var bare kongene igjen på brettet.

Akkurat som onsdag ble det remis også i tredje parti, selv om Carlsen altså var i trøbbel underveis. Etter 62 trekk endte det med et halvpoeng til hver, og det betydde at Giri måtte slå Carlsen med svarte brikker i dagens siste parti for å tvinge fram omspill.

(©NTB)

Flere nyheter: