Menu
Magnus Carlsen tapte i Champions Chess-turneringen lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Magnus Carlsen tapte for Le Quang Liem

På en dårlig dag slo Magnus Carlsen tilbake etter en fryktelig start mot Le Quang Liem, men han måtte se seg slått på 2. dag av Champions Chess-turneringen.

Av NTB | 22.04.2022 21:49:40

Sport: Etter å ha vunnet årets to første turneringer i onlinetouren innledet Carlsen majorturneringen i Oslo med seier i jakten på et hattrick, men kom ned på jorda mot vietnameseren. Han tapte to av fire partier.

Carlsen tapte det første partiet med hvite brikker etter et fryktelig feiltrekk med dronningen. Han flyttet den en plass for langt til siden, til e4, trolig som følge av en museglipp.

Dermed stilte han den åpen for å bli slått av motstanderens dronning, noe Le selvsagt gjorde. Carlsen ga umiddelbart opp da han innså hva han hadde gjort.

Carlsen kom flere minutter for sent til partiet, men spilte seg til en lovende stilling. En mindre feil førte til at Le nær hadde utlignet stillingen før den skjebnesvangre museglippen avgjorde partiet.

Le levnet ikke en synlig utilpass Carlsen sjanser til å skaffe seg seierssjanser i neste parti, som endte med remis etter 50 trekk.

I tredje parti slo Carlsen tilbake. Han ofret tre bønder, men skaffet seg tross færre brikker på brettet en overlegen stilling som han nådeløst omsatte i seier. Da Le ga opp etter 34 trekk, hadde han 13 brikker på brettet mot Carlsens ni.

Carlsen gikk for seier med svart i det siste partiet for å unngå omspill, men et feiltrekk mot slutten ga motstanderen seieren.

(©NTB)

Flere nyheter: