Menu
Magnus Carlsen spilte seg opp etter en dårlig start på årets fjerde Champions Chess-turnering. Foto: Torstein Bøe / NTB

Magnus Carlsen spilte seg opp etter trøblete start

Magnus Carlsen holdt på å komme helt skjevt ut i årets fjerde Champions Chess-turnering, men han spilte seg opp og fikk to seirer og to remis første dag.

Av NTB | 19.05.2022 21:46:07

Sport: Det gjorde han selv om han kunne fortelle om stygge feil i de to første partiene, før en museglipp spolerte et avgjørende overtak i det tredje. Det var et parti han likevel kom tilbake og vant.

I første parti fikk han en fryktelig start mot Aryan Tari. Etter 14 trekk indikerte TV 2s datamaskin at Tari hadde 86 prosent seierssjanse, men Tari spilte for defensivt til å kunne omsette det i seier. Etter 39 trekk endte det med remis.

– Jeg gjorde et åpningseksperiment som fungerte veldig dårlig. Han sto klart best, og han brukte den stillingen til å forsere remis. Det er helt fair, sa Carlsen til TV 2.

Det ble remis også mot Shakhriyar Mamedyarov i neste parti, og etter to hurtigsjakkpartier var Carlsen langt bak lederne i turneringen, der det er tre poeng for seier og ett for remis.

– Jeg gjorde noe idiotisk også i det partiet, og det irriterte meg en del, sa Carlsen.

– Jeg skjønte at jeg sto til vinst, men så kom museglippen. Jeg synes jeg fortjente seieren, for jeg utspilte ham iallfall to ganger, sa Carlsen til TV 2.

I dagens siste parti ble det ny seier mot nederlenderen Jorden van Foreest, som ga opp etter 41 trekk. Med åtte poeng første dag ligger verdensmesteren godt an. Det er 16 deltakere, og de åtte beste etter grunnspillet tar seg til kvartfinaler.

– Det var en del rot i dag, men poengsummen er bra, sa han.

– Det var en stang-ut-dag for meg, sa Tari til TV 2.

Wei Yi fra Kina leder etter første dag med 10 poeng, to foran landsmannen Ding Liren og Carlsen.

Det spilles fire nye runder fredag. Da skal Carlsen møte Praggnanandhaa, Abhimanyu Mishra, Harikrishna og Sam Shankland.

Han begynte å bøte på det i tredje parti mot svenske Nils Grandelius. Med svarte brikker trengte Carlsen bare 30 trekk på å hente seieren, selv om han på veien kastet bort et klart overtak.

Tari fulgte opp partiet mot Carlsen med remis mot Grandelius, før det ble tap for inderne Rameshbabu Praggnanandhaa og Pentala Harikrishna.

(©NTB)