Menu
Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen spiller for ny VM-tittel – i ledelsen før siste parti

Magnus Carlsen leder lynsjakk-VM før det siste partiet. Han tar garantert gullet om han sikrer seg ytterligere en seier.

Av NTB | 30.12.2022 13:05:00

Sport: Carlsen er i tet etter 20 av 21 runder. Han har vunnet seks og tapt to partier i dag. Holder han seg unna et feilskjær i dagens siste økt, blir det ny norsk sjakkjubel i Almaty i Kasakhstan.

Carlsen gikk på nederlag på tid mot Jan Nepomnjasjtsjij i sitt tredje parti i dag. Det ble fulgt opp med seier mot Vincent Keymer, og da spilte Carlsen med hvite brikker. Så ventet et oppgjør mot Caruana med svarte norske brikker.

Madaminov Mukhiddin (Usbekistan) var neste motstander for Carlsen, og det endte med ny norsk seier. Så kom den pigge russeren Aleksej Sarana til bordet. Og han ble for god for den norske stjernen og vant sitt femte parti på rad.

Neste ut for Carlsen var russeren Aleksandr Sjimanov.

Nordmannen avsluttet første spilledag torsdag med fem strake remis og oppnådde ni poeng etter tolv partier.

– Jeg har fått sovet ok. Jeg er fornøyd med medalje i dag, men målet er å gå for gull, sa Carlsen til NRK før partiet med Richard Rapport i dag.

Det ble et meget uvanlig parti der det svingte veldig. Sjakkpila hos NRK hoppet fra side til side i et høyt tempo. – Det er nesten historiske svingninger, sa en nesten ekstatisk NRK-ekspert Torstein Bae.

– Det er helt sykt. Det er kanskje det villeste og morsomste partiet jeg har spilt, sa Carlsen til NRK etter Rapport-partiet.

Onsdag vant Carlsen VM-tittelen i hurtigsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: