reklame for smiaa
Menu
Magnus Carlsen hadde grunn til å smile etter at han onsdag vant alle sine tre hurtigsjakkpartier i St. Louis Rapid & Blitz. Foto: Heiko Junge / NTB

Magnus Carlsen slo tilbake med tre seirer: – To av dem var gaver

Magnus Carlsen slo knallhardt tilbake etter nettproblemene som påførte ham et tap tirsdag. Med tre seirer onsdag er han i ledelse i St. Louis Rapid & Blitz.

Av NTB | 16.09.2020 23:53:09

Sport: Carlsen innledet onsdagens spill i onlineturneringen med seier over Levon Aronian etter 34 trekk. I det neste partiet beseiret han med svarte brikker Leinier Dominguez etter 41 trekk, og da var han i delt ledelse med Wesley So.

I tredje parti så Pentala Harikrishna en stund ut til å være på vei mot remis, men et tabbetrekk av inderen vippet alle piler i Carlsens favør, og nådeløst omsatte han i seier etter 31 trekk.

– Det var en fin dag, men den første og tredje seieren var mer eller mindre gaver. Det andre partier var veldig gøy, og det ble en flott dag, sa Carlsen til Chess24.

– Åpenbart var jeg veldig opprørt i går, for jeg tapte på noe som var utenfor min kontroll. Forberedelsene mine i dag handlet om å sørge for at jeg hadde backup, backup og enda mere backup med tanke på nettet, sa Carlsen.

– Det ville vært bedre med et ekstra halvpoeng i går, men jeg var aldri veldig bekymret. Jeg visste at motstanden var litt enklere i dag, og jeg utnyttet det.

Torsdag møter han Alireza Firouzja, Jeffery Xiong og Alexander Gristsjuk. Turneringen avsluttes med at alle møter alle i lynsjakk både fredag og lørdag.

Carlsen mistet nettforbindelsen under hurtigsjakkpartiet mot Jan Nepomnjasjtsjij tirsdag og tapte på tid. Det ødela mye på en dag han innledet med sterk seier over Hikaru Nakamura og spilte remis mot So, men etter onsdagens oppvisning er han på topp igjen.

Ettersom So bare greide remis i sitt siste parti for dagen, er Carlsen i ledelse alene etter to av tre dager med hurtigsjakk. Han er ett poeng foran So og Nepomnjasjtsjij, to foran Aronian.

(©NTB)

Flere nyheter: