reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det gikk ikke Magnus Carlsens vei mot Hikaru Nakamura lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Magnus Carlsen røk ut av egen turnering etter dramatisk semifinale

Magnus Carlsen måtte se seg slått av Hikaru Nakamura i det avgjørende armageddon-partiet i semifinalen av Rapid Challenge lørdag.

Av NTB | 30.05.2020 20:02:48

Sport: Etter svake prestasjoner på fredag var Carlsen nødt til å vinne den tredje semifinalen mot Nakumara. Slik gikk det ikke.

Selv om Carlsen lå tynt an etter to partiet, sikret han til slutt armageddon som ville avgjøre hvem som kom seg til finalen. Med hvite brikker måtte Carlsen vinne, og han lå an til det, men tiden ble for knapp, noe som resulterte i et avgjørende tabbetrekk.

– Det her kommer til å svi en stund, sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

Nakamura er med det klar for finalen hvor han møter Daniil Dubov. Russeren sikret finaleplass med seier over kinesiske Ding Liren. Første finalekamp går mandag.

Før det tredje partiet hadde Carlsen kniven på strupen, men 29-åringen slo kraftig tilbake med seier og sikret med det et fjerde parti. Det endte med remis, og dermed var det duket for et avgjørende armageddon-parti.

Selv om Carlsen hadde et godt overtak, gikk Nakamura seirende ut av duellen. Nordmannen fikk etter hvert tidstrøbbel og gjorde et tabbetrekk med tårnet som resulterte i at Nakamura kunne juble for finaleplass.

– Både i dag og i går ødelegger jeg kraftig for meg selv i flere partier. Totalt sett fortjente jeg ikke å tape kampen, men så er det noen øyeblikk jeg kan gjøre veldig mye bedre. Problemet er at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt, uttalte Carlsen.

– Det har egentlig ikke sunket inn ennå, men det er flott å slå Magnus. Minst én gang fant jeg en måte å vinne på, så jeg er ganske fornøyd, sa amerikaneren.

Rapid Challenge inngår i Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel ti millioner kroner. Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour.

29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

Det første partiet endte med remis etter trekkgjentakelse. Deretter måtte Carlsen gi tapt med svarte brikker. Etter en jevn åpning sikret Nakamura seieren da nordmannen vartet opp med et svakt tårntrekk etterfulgt av et svakt springertrekk.

Nakamura er svært tilfreds etter lørdagens triumf og mener at Carlsen rett og slett ikke virket helt på i den tredje semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: