Menu
Magnus Carlsen skal spille i sjakk-OL i India i sommer. Sjakkolympiaden er den største lagturneringen innen sjakk, og anses gjerne som et verdensmesterskap for landslag. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen på Norges lag til sjakk-OL

Magnus Carlsen er blant Norges utvalgte til årets sjakk-OL. Turneringen holdes i indiske Chennai, der 31-åringen tok sin første verdensmestertittel i 2013.

Av NTB | 20.05.2022 11:16:20

Sport: På herresiden stiller også Aryan Tari, Jon Ludvig Hammer, Johan-Sebastian Christiansen og Frode Urkedal. Norges lag i kvinneklassen består av Monika Machlik, Sheila Barth Stanford, Edit Machlik, Alena Ayzenberg og Maud Rødsmoen.

– Vi er stolte av å kunne presentere to sterke lag til årets sjakk-OL. Med verdensmesteren på første bord har vi sjansen til å knive om edelt metall. Sjakk-OL er det mest prestisjefylte mesterskapet for lag i sjakkverdenen, og at vi kan være med og kjempe i teten her, er helt fantastisk, sier president i Norges Sjakkforbund, Simen Agdestein, i en pressemelding.

Sjakk-OL spilles i India i perioden 27. juli til 10. august. Opprinnelig skulle mesterskapet bli arrangert i Moskva, men ble flyttet som følge av krigen i Ukraina.

Norges sterkeste prestasjon i turneringen var en overraskende 5.-plass i 2016.

(©NTB)

Flere nyheter: