reklame for smiaa
Menu
Magnus Carlsen er klar for finalen i Banter Blitz Cup. Der venter det iranske stjerneskuddet Alireza Firouzja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Magnus Carlsen møter stortalentet Alireza Firouzja i lynsjakkfinale

Alireza Firouzja blir Magnus Carlsens finalemotstander i lynsjakkturneringen Banter Blitz Cup. 16-åringen skapte store problemer for Carlsen i hurtigsjakk-VM.

Av NTB | 10.04.2020 22:02:24

Sport: Firouzja sikret finaleplassen med å slå indiske S.L. Narayanan 9–6 fredag kveld. I finalen venter Magnus Carlsen som slo Sanan Sjugirov 9–0 tirsdag.

Den unge iraneren skapte vanskeligheter for Carlsen i hurtigsjakk-VM i Moskva i romjula. 16-åringen hadde Carlsen i kne, men tapte på tid. De avgjørende sekundene tapte 16-åringen da han veltet en brikke og måtte bruke to sekunder på å rette den opp.

Etter partiet var stjerneskuddet rasende. Han anklaget Carlsen for å ha kommet med verbalt utbrudd i kjølvannet av episoden med den veltede brikken som satte ham ut av spill. Dommerne ga ikke Firouzja medhold.

Turneringen startet i september med 132 spillere, hvorav 109 er stormestere. Spillerne har tre minutter på klokka i hvert parti, og det spilles først til 8,5 poeng (best av 16).

Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i lang-, hurtig- og lynsjakk.

Rett over påske starter i stedet Magnus Carlsen Invitational, som er en onlineturnering med åtte av verdens beste spillere, der duellene består av fire hurtigsjakkpartier.

Turneringen avvikles i tiden 18. april til 3. mai.

Når finalen i Banter Blitz Cup spilles, er foreløpig ikke kjent. Seier resulterer i 143.000 kroner i premiepenger, mens andreplass gir 92.000 kroner.

Årets Grand Chess Tour ble nylig avlyst på grunn av koronaviruset, og alle de store turneringene før sommeren er borte fra terminlista.

(©NTB)

Flere nyheter: