reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen kom godt i gang i kvartfinalen i utslagsturneringen Clutch International, men Jeffery Xiong slo hardt tilbake. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Magnus Carlsen fra utklassing til full spenning i Clutch International

Magnus Carlsen så ut til å utklasse Jeffery Xiong i Clutch International-turneringen som startet lørdag, men den amerikanske tenåringen slo hardt tilbake.

Av NTB | 06.06.2020 23:04:20

Sport: Carlsen vant sine tre første hurtigsjakkpartier mot Xiong i kvartfinalen i onlineturneringen og så ut til å skulle gjøre kort prosess, men 19-åringen lot seg ikke knekke. Han fikk remis i det fjerde og sjokkerte Carlsen ved å vinne med svarte brikker i det første «clutch»-partiet, der det var dobbelt poeng for seier.

Dermed var Carlsens ledelse barbert fra tre til ett poeng før dagens siste parti. Der så Xiong ut til å være på vei mot en ny seier som ville sendt ham i ledelse etter første dag, men Carlsen svarte med noen briljante trekk som utlignet stillingen og berget remis.

Etter første dag leder verdensmesteren med 4,5 poeng mot 3,5.

Carlsen møter den 19-årige amerikaneren i best av 12 hurtigsjakkpartier som skal avvikles over to dager, og turneringsformatet er utarbeidet for å bevare spenningen. Den lever uansett til mandagens «clutch»-partier.

(©NTB)

Flere nyheter: