Menu
Magnus Carlsen spiller VM i hurtigsjakk i Kasakhstan. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen fortsatt i ledelsen i VM i hurtigsjakk – fire runder gjenstår

Magnus Carlsen fortsetter storspillet i VM i hurtigsjakk. Nordmannen leder foran siste dag og har stadig ikke tapt.

Av NTB | 27.12.2022 15:24:54

Sport: Carlsen har 7,5 poeng og kjemper helt i teten foran siste dag. De siste fire rundene spilles onsdag. Han avsluttet andre dag med seier over georgiske Giga Quparadze med svarte brikker.

Før det hadde han vunnet én gang og spilt to remis. Carlsen åpnet tirsdagens runder med en overbevisende seier over nederlandske Jorden van Foreest, før det ble remis både mot Vladimir Fedosejev og Daniil Dubov.

Fedosejev en av dem som har gått ut av det russiske sjakkforbundet etter at landet invaderte Ukraina.

23-år gamle Van Foreest er godt kjent for Carlsen, og han hjalp nordmannen i opptakten til den siste VM-kampen i klassisk sjakk.

Carlsen har vunnet VM i hurtigsjakk tre ganger siden 2014. Carlsen ble nummer tre i fjor da Nodirbek Abdusattorov (18) stakk av med tittelen. Han knuste unggutten fra Usbekistan mandag. Abdusattorov er også med i tetkampen.

Det er knyttet spenning til om Carlsen vil spille om han skulle møte amerikanske Hans Niemann i løpet av turneringen. Niemann har stevnet Carlsen og en rekke andre sjakkprofiler som følge av at de har anklaget ham for juks. Carlsen har til nå nektet å spille mot Niemann de gangene de har møttes.

(©NTB)