Menu
Simone Magill er ute av fotball-EM etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade i kampen mot Norge. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Magill ødela kneet mot Norge – ute av EM

Den nordirske angrepsspilleren Simone Magill pådro seg en alvorlig kneskade i EM-kampen mot Norge torsdag og er ute av turneringen.

Av NTB | 08.07.2022 19:16:18

Sport: – Vi venter fortsatt på undersøkelser som skal fastslå det fulle skadeomfanget, men hun er ute av EM, melder Nord-Irlands fotballforbund på sitt nettsted.

27-åringen fikk en vridning i kneet og ble ligende. Hun gråt da hun ble hjulpet av banen vel ti minutter før slutt. Det er mistanke om at korsbåndet er ødelagt.

– Jeg er fotballtrener, ikke lege, men det ser ikke bra ut, sa landslagssjef Kenny Shiels etter kampen.

Undersøkelser slo fast at skaden er alvorlig nok til at Magill ikke kommer på banen igjen i EM, og sannsynligvis blir hun borte i lang tid. Hun er en av Nord-Irlands mest kjente spillere og forlot nylig Everton til fordel for Aston Villa.

– Veldig mange i troppen vår har vært gjennom slike skader. Hun er langt nede nå, men vi andre må minne henne på at vi kom oss gjennom det, sier Sarah McFadden ifølge Belfast Telegraph.

Hun er en av sju i Nord-Irlands tropp som har kommet tilbake etter korsbåndskade.

Nadene Caldwell måtte også ut med skade mot Norge. Hun fikk en smell i situasjonen der hun handset og forårsaket straffespark. Hennes skadesituasjon er uavklart.

(©NTB)