Menu
Kurt Maflin fikk det ikke til å stemme på snookerbordet i årets VM i Sheffield. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB

Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti

Kurt Maflin kom aldri i nærheten av å snu 1.-rundekampen mot Mark Selby i snooker-VM. Han tapte 1-10 og er ute av mesterskapet.

Av NTB | 22.04.2021 21:04:23

Sport: Maflin lå under 1-8 etter første dag av kampen mot snookerstjernen Selby, og det var ventet at det ble umulig å snu oppgjøret da det fortsatte torsdag kveld.

Som onsdag spilte Selby bedre enn sin norske motstander, og han vant de to nødvendige partiene i løpet av 50 minutter. Maflin skaffet seg en bra sjanse til å redusere til 2-9, men bommet på det siste slaget.

Engelskmannen Selby er 4.-rangert i turneringen og har vunnet VM tre ganger. I åttedelsfinalen skal han møte sin landsmann Mark Allen.

Kurt Maflin fikk sitt VM-gjennombrudd i fjor, da han tok seg til kvartfinalen i Sheffield. Der ble det stopp med 10-13 mot Anthony McGill.

Foran årets mesterskap har han hatt en vrien oppladning med få turneringer på grunn av koronarestriksjoner. Maflin bor i Oslo, mens de fleste VM-spillerne holder til og spiller i Storbritannia. Han tok seg likevel videre fra kvalifiseringen og inn i VM.

(©NTB)