Menu
Kurt Maflin åpnet svakt i snooker-VMs 1. runde. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB

Maflin sliter mot stjernen Selby i snooker-VM

Kurt Maflin fikk det som ventet tøft mot Mark Selby i snooker-VMs 1. runde. Han ligger under 1-8 etter første dag.

Av NTB | 21.04.2021 19:19:05

Sport: Dermed må det en helt sensasjonell snuoperasjon til for at Norges håp skal kunne ta seg videre til åttedelsfinalen i VM-turneringen i Sheffield.

Selby har vunnet VM tre ganger, og han spilte opp mot sitt beste på første dag av kampen mot Maflin onsdag. Engelskmannen startet best og tok tidlig en 2-0-ledelse.

Maflin skaffet seg en kjempesjanse til å redusere i det tredje partiet, men bommet med et avgjørende, vanskelig støt mot den rosa kula. Dermed kunne Selby senke to kuler og ta en knepen partiseier med 67-63.

I neste parti gjorde Selby et såkalt «century break», som vil si at man spiller inn minst 100 poeng på rad uten å bomme, og han vant partiet 127-0.

Maflin så ukomfortabel ut og gjorde avgjørende misser også i sjette parti, og Selby spilte fortsatt solid og vant partiet. Han økte deretter til 6-1-ledelse med et break på hele 142 poeng i neste parti.

Selby hadde god kontroll også mot slutten og trenger bare to partiseirer torsdag for å innkassere avansementet til åttedelsfinalen.

I fjor tok Maflin seg overraskende til kvartfinale i VM, der det ble stopp med 10-13 mot Anthony McGill. Det var Maflins klare gjennombrudd i VM-sammenheng.

37-åringen Maflin er født og oppvokst i London, men har bodd på Ensjø i Oslo siden 2003 og representerer Norge i internasjonal snooker.

Maflin så svært oppgitt ut etter å ha tapt tredje parti på målstreken, men han slo likevel tilbake i det neste. Han åpnet med et såkalt «break» på 91 poeng og reduserte dermed til 1-3.

Selby er 4.-seedet i årets turnering, mens Maflin spilte seg inn til VM via kvalifisering. Han har hatt en noe vrien oppladning til mesterskapet på grunn av koronarestriksjoner, ettersom han bor i Norge, mens de fleste VM-spillerne holder til og spiller i Storbritannia.

(©NTB)