Menu
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H), som er i hjemmekarantene, holdt mandag en digital pressekonferanse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ansetter 300 til 400 ekstra politifolk

Justisminister Monica Mæland (H) ber Politidirektoratet om å ansette 300–400 ekstra politifolk for å styrke bemanningen i tilknytning til koronautbruddet.

Av NTB | 16.03.2020 17:31:41

Kriminalitet og rettsvesen: Det er nødvendig fordi mange er syke eller sitter i karantene, samtidig som samfunnet er avhengig av at det gjøres en ekstra innsats, redegjorde hun for på en digital pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Vi befinner oss nå i en situasjon som stiller samfunnet på ekstraordinære prøver. Det gjelder også politiet. Flere ansatte i politiet er nå i karantene, samtidig som etaten må håndtere svært viktige oppgaver, sier Mæland.

Hun ga derfor politidirektøren beskjed om å starte arbeidet med å ansette ferdigutdannede politifolk. De vil bli ansatt i en periode på seks måneder, med mulighet til å utvide dette til tolv måneder ved behov. Det vil også kunne bli ansatt flere dersom denne runden ikke er nok.

Flere nyheter: