Menu
Nye norske pass ble lansert mandag. lanseres i dag. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) får nytt pass hos passkontoret i Ski mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mæland tidlig ute med å skaffe seg det nye norske passet

Etter flere forsinkelser ble de nye norske passene omsider lansert mandag. Blant de første til å skaffe seg det nye passet var justisminister Monica Mæland (H).

Av NTB | 19.10.2020 11:38:31

Politikk: Arbeidet med en ny versjon av det norske passet har flere ganger vært utsatt for forsinkelser, men mandag ble det omsider lansert.

– Dette er et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak. Det bidrar til å forebygge ID-misbruk og alvorlig kriminalitet som arbeidslivskriminalitet, menneskehandel og terror, sier justis- og beredskapsminister Mæland.

Statsråden var blant de første i køen for å skaffe seg det nye passet. Hun hadde bestilt time hos passkontoret i Ski mandag.

– Politiet har styrket ID-kontrollen som gjøres under søknadsbehandlingen, og passet er enda vanskeligere å forfalske, sier Mæland.

Selv om det nå har kommet nye dokumenter blir det ikke nødvendig for dem som har gyldig pass i dag å søke om et nytt. Passet du har i dag er gyldig til utløpsdato, og man trenger ikke derfor ikke å søke om nytt pass før det gamle utløper.

(©NTB)

Flere nyheter: