reklame for smiaa
Menu
Venezuelas president Nicolás Maduro åpner for å møte USAs president Donald Trump. Trump har tidligere sagt at de to kan møtes for å diskutere Maduros avgang. Arkivfoto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix

Maduro åpner for Trump-møte

Venezuelas president Nicolás Maduro åpner for å møte USAs president Donald Trump. Trump har tidligere sagt at de to kan møtes for å diskutere Maduros avgang.

Av NTB | 23.06.2020 00:19:11

Politikk: – Når tiden er inne, er jeg klar for å snakke ærbødig med president Donald Trump, sier Maduro til det statlige nyhetsbyrået AVN.

I et intervju søndag sa Trump at han «kanskje kunne tenke seg» å møte Maduro, men mandag var tonen en annen. I en Twitter-melding skrev Trump at han kun ville møtt Maduro for å diskutere hans avgang.

Maduro kommenterte ikke Trumps siste utspill mandag, men sa at han kunne snakke med Trump på samme måte som han snakket med Joe Biden da han var visepresident i 2015.

Biden blir etter alt å dømme Demokratenes kandidat og Trumps motstander i høstens presidentvalg i USA.

USA har vært en av Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidós nærmeste allierte, men støtten har avtatt i takt med at Guaidós offensiv mot Maduro har mistet momentum.

Guaidó erklærte seg 23. januar i fjor midlertidig president i Venezuela. Han begrunnet det med en henvisning til grunnloven etter at nasjonalforsamlingen hadde erklært siste presidentvalg i 2018, der Nicolás Maduro ble gjenvalgt, som ugyldig.

Guaidó er i ettertid blitt anerkjent som landets president av over 50 land, deriblant USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, men ikke Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: